В Гърция започна седмица на стачки

Размер на шрифта: a | a | a 16:31 16 септември 2013
Гърция е залята от нова вълна от стачки на държавни служители, които протестират срещу план за преназначаване, част от задълженията на потъналата в дългове страна към кредиторите й.
Учителите в средните училища започнаха едноседмична стачка, като програмата от учебни занятия на учениците е значително разредена заради стачката, обявена от профсъюза на гръцките учители ОЛМЕ. "Не на удължаването на отпуските, на съкращенията и на задължителните преназначения", пишеше на надпис, поставен на затворената врата на гимназия в богатия атински квартал Колонаки.
Учителите в държавните училища се събраха вчера на протест заедно със служителите в университетите. Служителите в бюрата по труда също не се явиха на работа, за да се присъединят към протестите, а лекарите ще се включат от днес до петък.
В рамките на противоречив план за преназначаване държавните служители трябва да приемат нови постове или да се съгласят да получават намалена заплата осем месеца, докато бъдат намерени алтернативни позиции с риск да загубят работата си.
Гърция се съгласи да преназначи 12 500 държавни служители до края на септември в рамките на общо преструктуриране на държавния сектор в замяна на нов транш от спасителните заеми на ЕС и МВФ.

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.