Украйна предлага преговори по Скайп

Размер на шрифта: a | a | a 17:25 10 юли 2014
Украинското правителство предложи използването на Скайп за възобновяване на преговорите на контактната група за конфликта с проруските бунтовници в Източна Украйна, но призна, че идеята не се радва на голям успех.
Преговорите, в които участват Русия, Украйна, ОССЕ и проруските бунтовници, са блокирани, защото не може да бъде избрано място. Предложението на бунтовниците за Донецк беше отхвърлено от Киев по съображения за сигурност, страна от ЕС се оказа неприемлив вариант за бунтовниците, защото лидерите им нямат право да пътуват заради наложените им санкции, а Минск в Беларус също не беше приет.
"Предложихме една идея – ако се окаже невъзможно да се срещнем лично, тъй като живеем в модерен свят, защо не започнем да си говорим чрез видеоконферентна връзка по Скайп", каза украинският външен министър Павло Климкин на пресконференция. "Но дори и това не проработи", допълни той, без да уточнява кой се е противопоставил на идеята.
Датата на следващия кръг от преговорите все още не е определена, каза още министърът. "Работим за това всеки ден. Смятам, че трябва да имаме този диалог. Но за съжаление не мога да кажа кога ще се случи", заяви Климкин.

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.