Турското правителство уволни 350 полицаи

Размер на шрифта: a | a | a 16:22 07 януари 2014
Турското правителство е уволнило 350 полицейски служители в Анкара, включително началници на важни отдели.
Полицейските служители са били уволнени с правителствен декрет, издаден в полунощ. Уволнени са началниците на отделите по финансови престъпления, борба с контрабандата, кибер престъпления и организираните престъпни единици.
В декрета се съобщават имената и на заместниците на всички уволнени.
Това е част от действията на правителството в опит да ограничи корупционния скандал, който е най-голямата заплаха за 11-годишното управление на Ердоган. Смята се, че разследването е свързано с напрежението между правителството на Реджеп Ердоган и последователите на влиятелния мюсюлмански духовник Фейтула Гюлен, базиран в САЩ. Последователите на Гюлен заемат ключови постове в различни правителствени учреждения, включително полицията и съдебната система.
Ердоган осъди разследването като заговор от чужбина, който да свали правителството му и в отговор на това той уволни десетки полицейски началници в цялата страна от началото на разследването в средата на декември миналата година.

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.