Сърбия поиска свикване на Съвета за сигурност на ООН

Размер на шрифта: a | a | a 16:19 06 март 2014
Сръбското правителство ще поиска свикване на заседание на Съвета за сигурност на ООН заради създаването на въоръжени сили на Косово и влошаването на политическия климат и сигурността на Косово.
Това съобщи министърът на Сърбия за Косово Александър Вулин. Той изрази дълбока загриженост заради влошаването на политическия климат в Косово, давайки за пример забраната за влизане на сръбски граждани в Косово. Според Вулин израстването на косовските сили за сигурност в армия трябва да безпокои цялата международна общност.
"Това е неприемливо и противоречи на резолюция 1244, според която територията на Косово и Метохия не може да има армия. Това е територия под управлението на ООН и може да има само една въоръжен сила и това са силите на НАТО в Косово (КФОР).

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.