Разбита e мрежа за трафик на допинг продукти в Испания

Размер на шрифта: a | a | a 17:32 23 юни 2013
Испанската полиция съобщи, че е разбила престъпна мрежа за препродажба на допинг продукти от Португалия, Гърция и Китай. Задържани са 84 души и са конфискувани стотици хиляди дози анаболи, EPO (Еритропоетин – хормон) и хормони на растежа, предназначени за гимнастици.
Операция на националната полиция срещу трафика на допинг продукти доведе до задържането на 84 души и залавянето на 707 000 дози анаболи, ЕРО и хормони на растежа в десет от 17-те района на страната, се посочва в официалното съобщение.
Сред задържаните има един аптекар, който продавал тези продукти без лекарско предписание. Доставките идвали от Китай и от Гърция. Социалните мрежи били използвани за популяризиране на продуктите и за връзка с клиентите.
Тясното сътрудничество с италианската полиция дало възможност да се засече доставка от Гърция, транзитираща през Италия. Мрежата доставяла продуктите през Португалия и ги пласирала в гимнастическите салони или директно ги носела по домовете на гимнастиците.
Мадрид е кандидат да организира Олимпийските игри през 2020 г. и испанския парламент прие нов закон за борба с допинга, за да отговори на изискванията на Световна антидопингова агенция.

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.