Путин обяви съкращения в бюджета

Размер на шрифта: a | a | a 17:53 01 септември 2013
Президентът на Русия Владимир Путин обяви съкращения в разходната част на руския бюджет. Както предава РИА "Новости", той е направил съобщението на среща с преподаватели и студенти в Далекоизточния федерален университет.
Необходимостта от намаляване на разходите Путин обясни със световния икономически спад, който се отразява негативно и на темповете на растеж на руската икономика. По думите му бюджетът на страната е бил планиран на основание на по-оптимистични очаквания. Президентът обаче не уточни точно кои разходи ще трябва да бъдат намалени.
За необходимостта от оптимизация на бюджета говори през юни и премиерът Дмитрий Медведев. Той посочи, че ако държавата не направи това, тя няма да успее да запази макроикономическата стабилност. Досега Путин не се изказвал по тази тема.
В края на август руското министерство на финансите оцени спада на приходите на страната за 2014-2016 г. на 1,6 трилиона рубли или с други думи с почти 100 милиарда рубли дефицитът превишава приходите, заложени в проекта за федерален бюджет за тези години.

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.