Премиерът на Словения плаши с оставка

Размер на шрифта: a | a | a 17:27 03 октомври 2013
Премиерът на Словения Аленка Братушек заплаши да си подаде оставката, ако на 19 октомври не получи подкрепа като водач на партията Позитивна Словения /ПС/: "Не получа ли достатъчно подкрепа, за да водя партията, тогава някой друг ще трябва да се опита да сформира нов кабинет".
Коментарът на Братушек дойде, след като милионерът Зоран Янкович /той е кмет на Любляна и основател на ПС – бел. ред./ огласи амбициите си да оглави ПС на партийния форум. Братушек получи светкавична подкрепа от коалиционните си партньори в кабинета, които декларираха, че застане ли Янкович начело на ПС, те напускат правителството.
"Времето на малките и задкулисни игрички определено е минало и никой не бива да таи и най-малка илюзия, че той /Янкович – бел. ред./ може да използва партийния конгрес, за да постави премиера на страната в подчинено положение", подчерта Братушек.
Откакто сформира правителство през февруари, Братушек полага всички усилия да не се превърне Словения в шестата държава от еврозоната, която да се нуждае от "спасителен пояс" за своята финансова система.

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.