Освобождават Хосни Мубарак

Размер на шрифта: a | a | a 17:13 22 август 2013
Автор: ДТ
Генералната прокуратура на Египет не се противопостави на решението на съда за освобождаването под гаранция на бившия президент Хосни Мубарак, който излиза от затвора и ще бъде поставен под домашен арест, съобщиха съдебни източници.
Високопоставени представители на силите за сигурност съобщиха по-рано на 22 август, че Мубарак, който беше свален в началото на 2011 г. с народен бунт и трябва да бъде съден за убийства, вероятно ще бъде преместен във военна болница.
Генералната прокуратура информира затворническите власти, че решението на съда е било утвърдено и че тя не предвижда да предявява нови обвинения, уточниха два съдебни източника, пожелали да останат анонимни.
Досега прокуратурата редовно предявяваше нови обвинения на сваления президент, за да го задържи в предварителния арест. Мубарак е в затвора от април 2011 г. 85-годишният Мубарак, който е с доста разклатено здраве, трябва да бъде съден на втора инстанция за убийства при потушаването на бунта през 2011 г. и на първа инстанция по две дела за корупция. Новото дело за убийства трябва да бъде възобновено в следващите дни. Той беше осъден на доживотен затвор на първа инстанция.

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.