Осем технологични гиганти призоваха за промени в американските закони

Размер на шрифта: a | a | a 17:47 09 декември 2013
Осем американски технологични гиганти, сред които Туитър, Фейсбук и Епъл, публикуваха отворено писмо до президента Барак Обама с искане за "реформиране на практиките за наблюдение" на САЩ след разкритията на бившия консултант на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън.
"Разкритията от това лято показаха спешната нужда от реформиране на практиките за наблюдение на правителствата в световен мащаб", пишат AOL, Епъл, Фейсбук, Гугъл, ЛинкдИн, Майкрософт, Яху! и Туитър. "Равновесието в много страни беше значително нарушено в полза на държавата и за сметка на правата на гражданите, правата, които са записани в нашата Конституция. Това разклаща свободите, на които ние държим. Време е за промяна", допълват компаниите.
Осемте подписали документа "призовават САЩ да поемат инициативата и да започнат реформи, така че дейността по наблюдение на властите да бъде ясно рамкирана от закона, да е пропорционална на рисковете, прозрачна и обект на независим контрол".
"Неотдавнашните разкрития за дейността по наблюдение на правителства разколеба доверието на нашите потребители", заяви генералният директор на Яху! Мариса Майер. "Време е правителството на САЩ да възстанови доверието на нашите потребители и е време правителството на САЩ да предприеме действия за възстановяване на доверието на гражданите в цял свят", допълни тя.

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.