Оланд обеща да намали данъците през 2015 г.

Размер на шрифта: a | a | a 18:28 14 юли 2014
Френският президент Франсоа Оланд се опита да успокои французите, разтревожени от икономическата криза, като ги призова да имат доверие в себе си и им обеща да намали данъците през 2015 г.
"Ще направим така, че стотици хиляди французи да плащат по-малко данъци догодина", заявил Оланд в интервю за частната телевизия "TF1" и държавната "Франс 2" по повод националния празник. "Има някакво заболяване, което не е тежко, но може да бъде заразно, при което хората продължават да са отчаяни…Трябва да бъдете горди", обясни френският президент.
"Опитвам се да кажа на французите, че трябва да са уверени в себе си. Не говорете хубави неща за президента и правителството. Не искам това от вас. Говорете хубави неща за вашата страна", заяви Оланд.
Той даде телевизионното интервю в момент на социални конфликти, ендемична безработица – около 10% от трудоспособното население, разногласия в управляващата партия и стачка на железничарите.
Президентът-социалист призна, че макар икономиката да се съживява, тя остава твърде крехка, колеблива и уязвима. Но има "компании, които се възползват от предимствата на Франция в областта на туризма и занаятите, земеделци, които произвеждат чудесни продукти, и отдадени на професията си учители", заяви държавният глава. Също така той призна, че е сгрешил като е обещал промяна на кривата на безработицата в края на 2013 г., когато тя не спираше да расте. Но има нов импулс в борбата с безработицата", увери Оланд.
Президентът обяви още реформи през 2015 г. в областта на здравеопазването. "Искам младежите винаги да бъдат приоритет, както и образованието и цифровите технологии", каза още той и обяви голям план за "цифровизиране на училищата".
Малко след като премиерът Манюел Валс достигна 100 дни управление, президентът увери, че няма ни най-малко разногласие между тях. "Нищо не може да ни раздели за успеха на страната", заяви Оланд в отговор на въпрос за позициите на Валс, които не съответстват на следваната от президента линия. "Аз избрах Манюел Валс, защото той работи ефективно и притежава добри организаторски умения и бързина", допълни Оланд.

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.