НАТО започна най-голямото учение по кибер сигурност

Размер на шрифта: a | a | a 17:12 26 ноември 2013
НАТО започна в Естония голямо учение по кибер сигурност, най-голямото по рода си за предотвратяване на масивни и едновременни кибер атаки срещу държавите членки и техните партньори.
"Кибер атаките са ежедневна реалност и са все по-усъвършенствани и сложни", заяви в комюнике заместник генералният секретар за предизвикателствата към сигурността Джейми Шеа. "НАТО трябва да се справи с тази развиваща се заплаха", допълни той.
Около 400 експерти по информационни технологии, юристи и представители на правителствата участват в учението с кодово име "Кибер коалиция 2013", което ще продължи три дни. В него участват общо над 30 европейски страни.
Кибер отбраната е част от четирите приоритетни сектори, определени от върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън за засилване на европейската отбрана с оглед на предстоящата среща на върха на ЕС на 19 и 20 декември. Тя е посветена на отбраната в контекста на общо намаляване на военните бюджети.

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.