Насрала: Хизбула ще продължи да се сражава в Сирия

Размер на шрифта: a | a | a 16:52 14 ноември 2013
Лидерът на Хизбула Хасан Насрала заяви в реч в Бейрут, че силите му ще продължат да се сражават в Сирия редом до войските на президента Башар Асад.
Насрала, който обикновено се появява във видеа, тъй като се страхува, че може да бъде убит от Израел, говори в бастиона на Хизбула в южен Бейрут в момент, когато десетки хиляди привърженици на шиитското му движение отбелязаха празника Ашура, един от най-големите празници за мюсюлманите.
"Многократно сме заявявали, че нашите войници са на сирийска земя, за да защитават...Сирия, която подкрепя съпротивата" срещу Израел, заяви Насрала. "Докато тази причина съществува, нашето присъствие там е оправдано. Тези, които говорят за наше изтегляне от Сирия като условие за сформиране на правителство в Ливан, знаят, че това е невъзможно условие. Няма да преговаряме за съществуването на Сирия в замяна на шепа министерства", допълни той.
Ливан е без правителство от седем месеца заради дълбоките разногласия между Хизбула и партиите, които се противопоставят на военните й действия в съседна Сирия. Влиятелното шиитско движение твърди, че се сражава на страната на режима на Асад с цел да се пребори със сунитските екстремисти, които нападат шиитското и християнското малцинство в Сирия.
Насрала каза още, че движението му ще запази своите оръжия въпреки призивите да ги предаде. "На днешния ден Ашура заявявам нашия ангажимент към съпротивата с нейната готовност, ресурси, оръжия...като съществен за защитата на нашата страна и на нашия народ", изтъкна той.

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.