Ку-клукс-клан излиза на протест срещу Обама

Размер на шрифта: a | a | a 16:25 01 октомври 2013
Членове на Ку-клукс-клан (ККК) в Гетисбърг, Пенсилвания, излизат на протест срещу президента на САЩ Барак Обама.
Расистката организация, чиято дейност е многократно забранявана, е получила разрешение за провеждането на акцията от местните власти. "Ще протестираме срещу Барак Обама, заел президентския пост в нарушение на конституцията и основен виновник за хаоса в страната, както и срещу нелегалните имигранти", заяви пред журналисти един от организаторите на мероприятието Ричард Престън.
"Обама така и не успя да докаже, че е роден в САЩ и че има законното право да бъде президент. Освен това искаме затваряне на границите, за да се спре потока от нелегални имигранти, наводнили страната. Съединените щати трябва да престанат да играят ролята на световен жандарм, тъй като са неспособни да въведат порядък в собствения си двор".
Очаква се в акцията, планирана за събота, да вземат участие от неколкостотин до няколко хиляди членове и поддръжници на ККК. Съгласие за провеждането й даде директорът на Националния военен парк Гетисбърг, основавайки се на конституционното право на американските граждани, в това число и членовете на ККК, за свобода на словото и събранията.
Край Гетисбърг през 1863 г. се води най-голямата битка в Западното полукълбо, явяваща се повратна точка в Гражданската война. Съюзната армия на Потомак под командването на генерал-майор Джордж Мийд отблъсква Конфедеративната Армия на Северна Вирджиния под командването на генерал Робърт Лий, който е принуден да приключи похода си в територията на Съюза.

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.