Британския министър по имиграцията подаде оставка заради нередовна слугиня

Размер на шрифта: a | a | a 18:31 09 февруари 2014
Британският министър по имиграцията Марк Харпър, който предлага закон за затягане на условията за прием във Великобритания, подаде оставка, тъй като е ползвал услугите на слугиня в нередовна ситуация.
В писмото за оставката до премиера Дейвид Камерън министърът уверява, че слугинята му представила редовни документи, когато я наел през 2007 г., за да чисти апартамента му в Лондон. Но когато решил отново да провери в началото на тази година, "предвид ударението, поставено върху тези въпроси" в неговия законопроект, разбрал, че жената, чиято националност засега не е известна, му представила фалшиви документи.
Макар през цялото време да съм бил в съответствие със закона, смятам, че като министър по имиграцията, който внася законопроект в парламента за затягане на нашите имиграционни закони, съм длъжен да си налагам нови по-високи изисквания от другите, пише Харпър, който настоява работодателите да участват в усилията на властите като съвестно проверяват документите на служителите си.
Сметнах, че е по-добре за мен да се оттегля, добавя министърът и се извинява за неудобството, причинено на правителството на Дейвид Камерън. Премиерът прие оставката със съжаление и я определи като почтено решение.
Въпросът за имиграцията е в центъра на политическите дебати във Великобритания, където консерваторите са подложени на натиск от популистката и антиимиграционна Партия за независимост на Великобритания (ЮКИП).

реклама
реклама
реклама
Майските празници насърчиха... Коледните празници дадоха нов... ЕК ще разреши да се удължи... Евродепутатите искат повече... Албена се представя на... Има забавяне в обработката и... Климатичните промени могат да... Нов впечатляващ полет на Jetman... Директорът на “Двореца” бе... Кражба на лични данни на над 4... ЕК спасява Гърция с 3-месечен... Легализират марихуаната в Чили Саудитски принц дарява цялото... 137 000 емигранти прекосили... УНИЦЕФ: Милиони деца живеят в... Румъния ще гласува голямо... Добричките възстановчици... Отлично представяне на... Детски хор “Маестро Захари... “Албена” АД участва в... Изнасяме телета за Турция Договаряме сътрудничество с... В среща на жените кметове... Европа скърби за жертвите на... Започва новата Програма за... Албена представя... Денят на Освобождението... На научен форум обсъждат... Швейцария и Япония разшириха... Британска министърка подаде...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.