Снимка: Григор Маринов

Завой при гласуването на бюджета направиха от Спортната комисия

Резерви при бъдещи актуализации ще компенсират недостига на средства

Размер на шрифта: a | a | a 11:56 29 януари 2016
Умело залъгващо /финтово/ движение приложиха членовете на Постоянната комисия „Спорт и младежки дейности” към Общински съвет - Добрич и по-конкретно нейният председател Младен Матеев при гласуването на бюджета на общината за 2016 г. Касае се в честта за увеличение на парите за спорт, защото на два пъти на своите заседания от комисията единодушно се обявиха за увеличение с 300 хил. лева на средствата по това перо. Предложението предизвика най-много дебати и дискусии по време на вчерашната сесия на местния парламент, като в крайна сметка бе приет разчета на вносителя от общинската администрация в лицето на зам.-кмета по финанси Елка Димова. Така сумата за подпомагане дейността на клубовете и обезпечаване спортния календар на територията на общината през настоящата година остава в размер на 650 хил. лева. Очакванията, че все пак ще се стигне до гласуване от страна на съветниците, за да се приеме или отхвърли предложението за заделяне на повече пари за спорт, не се оправдаха. Дори председателят на Общинския съвет Иво Пенчев подтикна вносителите от ПК „Спорт и младежки дейности” да сторят това, защото процедурата и правилника дава подобна възможност. Младен Матеев заяви, че след като в разходната част на бюджета е трудно да се подсигури подобна сума, той приема аргументите по отношение на направената план-сметка и в такъв случай решението на комисията остава с информативен характер. От кметският екип, начело с Йордан Йорданов, върнаха жеста и декларираха, че недостига на средства за спорт ще се компенсира при възможност при актуализацията на бюджета, където ще се търсят резерви. А какво ще бъде увеличението само бъдещето ще покаже!
По време на разискванията бе потвърдено, че спортен клуб, който не е направил отчет пред Общината за начина на изразходване на получените пари за предходната година, отпада автоматично от списъка за финансово подпомагане през 2016 г. Срокът за това е 8 февруари.
Съветниците също така взеха решение за отдаване под наем на физкултурния салон в затвореното ОУ „Бачо Киро”. Предложението е дошло от УС на клуб по екстремни спортове „Фарсайд”. За помещението с площ от 242 кв.м. е определена начална тръжна цена от 99,22 лв. на месец, а срокът за отдаването му е фиксиран на 5 години.
DT

реклама
реклама
реклама
Двама футболисти са извън... „Добруджа 07” стартира от... Ударно начало за юношите... Областно дерби предстои в... В Балчик готвят изненади за... Белгийците от „Дон Боско”... Божинов ще играе в Първа лига... Борецът Александър Димитров... Само „Интер” изненада... Юношите до 15 години откраднаха... “Локо” /Сф/ гостува за... С второ място започна сезона... Балчиклии паднаха от... Български бриджори газят в Мамая До отличия достигнаха добрички... Започват битките в зона „Изток” Кметът на община Каварна... Успешен финален спринт за... Училищният звънец удари първо... „Спартак” /Вн/ се препъна в... Слаб мач и равенство на... Треньорите след мача Държавни шампиони триумфираха... Балчиклии отбелязаха два пъти... Турнир по мини футбол... Николай Петров се присъедини... Чернокожев получи картотека и... „Калиакра” се класира за... БФС поздрави Светослав Тодоров „Локо” /Сф/ и „Ботев” /Вр/...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.