След вчерашното си заседание Спортната комисия към Общински съвет - Добрич вече няма да се нуждае от фотофиниш, за да се прецени каква общественополезна работа е свършила през 2016 г.

Спортната комисия финишира за 2016 г., прехвърли част от функциите си на кмета

Размер на шрифта: a | a | a 12:11 23 март 2016
Членовете на Постоянната комисия „Спорт и младежки дейности” към Общински съвет - Добрич отметнаха голяма част от работата си за 2016 г. още през март. Преизпълнението на плана в стахановски стил стана факт, след като вчера по предложение на председателят и Младен Матеев, разпределението на бюджета за спорт по направленията за високо спортно майсторство и обезпечаване на общинския календар до края на годината да става пряко от кметът Йордан Йорданов. Идеята за недаване на предложения за финансиране на спортните субекти в града от страна на ПК „Спорт и младежки дейности” бе одобрена от 8 общинските съветници, като само един, в лицето на Георги Друмев, гласува „въздържал се”. По този начин повечето от функциите и задълженията на местните парламентаристи до момента бяха прехвърлени на кметът и общинската администрация. От спортната комисия направиха уговорката, че ако Йордан Йорданов и колегите му не се справят със задачата до края на 2016 г., то още на 1 януари 2017 г. ще имат готовност да възстановят статуквото и наложената практика в предните мандати на Общинския съвет.
На вчерашното заседание на ПК „Спорт и младежки дейности” отново присъстваха президенти и представители на спортните клубове от Добрич. Те продължават да настояват за актуализиране и прецизиране на текстовете в наредбите за финансиране на клубовете и спортните прояви на територията на града, и най-вече да се спазват правилата и критериите. Според справка от Общината, на първо четене на условията за субсидиране в момента отговарят 32 клуба. Успокоителното е, че редакцията на съществуващите наредби ще се извърши именно от членовете на спортната комисия, които смятат да парират съмненията и обвиненията в пристрастност или некомпетентност.
В началото на заседанието Йовка Няголова - президент и треньор в СКХГ „МИК - Гергана 90”, алармира че децата на Добрич не разполагат с подходяща зала и килим за провеждане на нормален учебно-тренировъчен процес. За развитие на художествената гимнастика в Добрич от БФХГ са предоставили два килима, които не се използват по предназначение. Единият стои на склад, а другият - нарязан на парчета. От 3 години момичетата от СУ „Г. С. Раковски” са принудени да тренират на пистата в лекоатлетическата зала „Добротица”, като всеки ден разстиламе и прибираме килим втора употреба. През този период контузиите са се увеличили значително, а за капак някакъв си господин - Иван Желев, който разбрах, че получава заплата и се води методист към ОП „Спортни имоти”, постоянно ни овиква и стресира децата. Желанието ни е да бъде подсигурен един от килимите /които са подарени на Добрич през 1987 г./ и зала, за да могат момичетата да тренират и да участват в състезания. Молбата ми е от името на членовете на УС на клуба, родителите и децата, с които смятаме да присъстваме на предстоящата сесия на Общински съвет - Добрич на 29 март, където да запознаем обществеността с проблема и да изложим исканията си, заключи Й. Няголова.
DT


реклама
реклама
реклама
Двама футболисти са извън... „Добруджа 07” стартира от... Ударно начало за юношите... Областно дерби предстои в... В Балчик готвят изненади за... Белгийците от „Дон Боско”... Божинов ще играе в Първа лига... Борецът Александър Димитров... Само „Интер” изненада... Юношите до 15 години откраднаха... “Локо” /Сф/ гостува за... С второ място започна сезона... Балчиклии паднаха от... Български бриджори газят в Мамая До отличия достигнаха добрички... Започват битките в зона „Изток” Кметът на община Каварна... Успешен финален спринт за... Училищният звънец удари първо... „Спартак” /Вн/ се препъна в... Слаб мач и равенство на... Треньорите след мача Държавни шампиони триумфираха... Балчиклии отбелязаха два пъти... Турнир по мини футбол... Николай Петров се присъедини... Чернокожев получи картотека и... „Калиакра” се класира за... БФС поздрави Светослав Тодоров „Локо” /Сф/ и „Ботев” /Вр/...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.