След вчерашното си заседание Спортната комисия към Общински съвет - Добрич вече няма да се нуждае от фотофиниш, за да се прецени каква общественополезна работа е свършила през 2016 г.

Спортната комисия финишира за 2016 г., прехвърли част от функциите си на кмета

Размер на шрифта: a | a | a 12:11 23 март 2016
Членовете на Постоянната комисия „Спорт и младежки дейности” към Общински съвет - Добрич отметнаха голяма част от работата си за 2016 г. още през март. Преизпълнението на плана в стахановски стил стана факт, след като вчера по предложение на председателят и Младен Матеев, разпределението на бюджета за спорт по направленията за високо спортно майсторство и обезпечаване на общинския календар до края на годината да става пряко от кметът Йордан Йорданов. Идеята за недаване на предложения за финансиране на спортните субекти в града от страна на ПК „Спорт и младежки дейности” бе одобрена от 8 общинските съветници, като само един, в лицето на Георги Друмев, гласува „въздържал се”. По този начин повечето от функциите и задълженията на местните парламентаристи до момента бяха прехвърлени на кметът и общинската администрация. От спортната комисия направиха уговорката, че ако Йордан Йорданов и колегите му не се справят със задачата до края на 2016 г., то още на 1 януари 2017 г. ще имат готовност да възстановят статуквото и наложената практика в предните мандати на Общинския съвет.
На вчерашното заседание на ПК „Спорт и младежки дейности” отново присъстваха президенти и представители на спортните клубове от Добрич. Те продължават да настояват за актуализиране и прецизиране на текстовете в наредбите за финансиране на клубовете и спортните прояви на територията на града, и най-вече да се спазват правилата и критериите. Според справка от Общината, на първо четене на условията за субсидиране в момента отговарят 32 клуба. Успокоителното е, че редакцията на съществуващите наредби ще се извърши именно от членовете на спортната комисия, които смятат да парират съмненията и обвиненията в пристрастност или некомпетентност.
В началото на заседанието Йовка Няголова - президент и треньор в СКХГ „МИК - Гергана 90”, алармира че децата на Добрич не разполагат с подходяща зала и килим за провеждане на нормален учебно-тренировъчен процес. За развитие на художествената гимнастика в Добрич от БФХГ са предоставили два килима, които не се използват по предназначение. Единият стои на склад, а другият - нарязан на парчета. От 3 години момичетата от СУ „Г. С. Раковски” са принудени да тренират на пистата в лекоатлетическата зала „Добротица”, като всеки ден разстиламе и прибираме килим втора употреба. През този период контузиите са се увеличили значително, а за капак някакъв си господин - Иван Желев, който разбрах, че получава заплата и се води методист към ОП „Спортни имоти”, постоянно ни овиква и стресира децата. Желанието ни е да бъде подсигурен един от килимите /които са подарени на Добрич през 1987 г./ и зала, за да могат момичетата да тренират и да участват в състезания. Молбата ми е от името на членовете на УС на клуба, родителите и децата, с които смятаме да присъстваме на предстоящата сесия на Общински съвет - Добрич на 29 март, където да запознаем обществеността с проблема и да изложим исканията си, заключи Й. Няголова.
DT


реклама
реклама
реклама
„Железничарите” победиха на... Шабленски подводни риболовци... Юношите отстъпиха пред... Турнир по конен спорт в памет... Двама футболисти са извън... „Добруджа 07” стартира от... Ударно начало за юношите... Областно дерби предстои в... В Балчик готвят изненади за... Белгийците от „Дон Боско”... Божинов ще играе в Първа лига... Борецът Александър Димитров... Само „Интер” изненада... Юношите до 15 години откраднаха... “Локо” /Сф/ гостува за... С второ място започна сезона... Балчиклии паднаха от... Български бриджори газят в Мамая До отличия достигнаха добрички... Започват битките в зона „Изток” Кметът на община Каварна... Успешен финален спринт за... Училищният звънец удари първо... „Спартак” /Вн/ се препъна в... Слаб мач и равенство на... Треньорите след мача Държавни шампиони триумфираха... Балчиклии отбелязаха два пъти... Турнир по мини футбол... Николай Петров се присъедини...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.