Иновативни седмици преминаха в детска градина „Славейче”

Размер на шрифта: a | a | a 13:23 28 ноември 2016
Основен акцент в стратегията на ДГ „Славейче” № 27 е детето да расте като самостоятелна и уверена личност. Да усвоява умения за общуване и работа в екип, да опознава света и природата около себе си, да расте здраво и жизнено, за да се развива и обогатява неговата социална и емоционална компетентност.
Една от задачите, които си поставихме за осъществяването на тази цел е да се потърсят успешни модели за сътрудничество с родителите като важно условие за адаптирането на децата в социалната среда. Екипът на ДГ № 27 „Славейче” разработи проект за осем иновационни седмици. В мероприятията, организирани през тези седмици родители, учители и деца участват заедно, защото вярваме, че съвместните преживявания поставят детето в центъра на внимание, провокират неговото любопитство и допринасят за неговия емоционален комфорт и самочувствие, че това което научава и прави е важно и значимо за света на възрастните.
Първата седмица се проведе в периода 24-28 октомври и бе посветена на науката. Светът около нас е пълен с чудеса! В това се убедиха малките любознайковци от ДГ „Славейче”. Целта на мероприятията организирани през тази седмица, бе у децата да се формира вярна, научна представа за света, който ни заобикаля, както и да се провокира у тях желание за повече знания и умения. Всички заедно изследваха, експериментираха и правиха първи крачки в света на науката.
В Седмицата на спорта първият ден бе посветен на  здравословното хранене. Малките деца изработваха сандвичи със здравословни продукти, които с голямо желание и фантазия подредиха на изложба. Родителите с много творчество и въображение се включиха със свои аранжировки от плодове и зеленчуци, които декорираха в кътове. По-късно всички деца потеглиха на туристически поход към Зоопарка. Там те разгледаха къщите на животните и си направиха пикник. Сряда бе много вълнуващ ден за всички деца от детската градина. Проведоха се срещи със волейболистите от ВК „Добруджа07” Жулиeн Георгиев и Светослав Арнаудов, които демонстрираха на малчуганите основни елементи от волейболната игра. Следващата среща бе със спортистите баскетболистите БК „Unstoppeblе” Адриана Георгиева и състезателят по баскетбол  Константин Тодоров, които демонстрираха играта баскетбол с помощта на децата от БК в ДГ. Срещата приключи с представянето на спорта карате и състезателите от  КК „Самурай” с техния ръководител Янко Соколов, които предизвикаха силен интерес у децата. Ползотворна и много интересна бе срещата с ученици и учители от Спортното училище „Г. С. Раковски”  гр. Добрич, където децата наблюдаваха тренировки по вдигане на тежести, борба и бокс. Запознаха се с Даяна Димитрова - европейски шампион по вдигане на тежести и Драгомир Стойчев - първият супер шампион по борба у нас. На децата се даде възможност да опитат да вдигат тежести, да се боксират и да се докоснат до различни елементи от представените видове спорт.
Кулминацията на всички прояви през изминалата седмица бе спортния празник, който се проведе във физкултурния салон на детската градина. Гости на празника бяха д-р Емилия Баева - заместник-кмет  ”ХД”, Силвия Иванова -  старши експерт „Предучилищно образование”, Несрин Йълмаз - експерт „Спортни дейности”. Всички участници получиха за показаните спортни умения грамоти и вкусни награди. В съботния ден родители, деца и учители присъстваха на волейболната среща между ВК „Добруджа 07” и ВК „Тетевен волей” в зала „Добротица”. Удовлетворени от победата новите фенове - децата се снимаха с победителите и получиха поръдарък шалче и волейболна топка с автографи от състезателите на клуба.
DT

реклама
реклама
реклама
Двама футболисти са извън... „Добруджа 07” стартира от... Ударно начало за юношите... Областно дерби предстои в... В Балчик готвят изненади за... Белгийците от „Дон Боско”... Божинов ще играе в Първа лига... Борецът Александър Димитров... Само „Интер” изненада... Юношите до 15 години откраднаха... “Локо” /Сф/ гостува за... С второ място започна сезона... Балчиклии паднаха от... Български бриджори газят в Мамая До отличия достигнаха добрички... Започват битките в зона „Изток” Кметът на община Каварна... Успешен финален спринт за... Училищният звънец удари първо... „Спартак” /Вн/ се препъна в... Слаб мач и равенство на... Треньорите след мача Държавни шампиони триумфираха... Балчиклии отбелязаха два пъти... Турнир по мини футбол... Николай Петров се присъедини... Чернокожев получи картотека и... „Калиакра” се класира за... БФС поздрави Светослав Тодоров „Локо” /Сф/ и „Ботев” /Вр/...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.