В конференция за дунавските градове участва кметът на Силистра

Размер на шрифта: a | a | a 18:08 31 октомври 2013
Автор: ДТ
Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов  участва във “Вторият годишен форум на Стратегията на ЕС за развитие на Дунавския регион“ и “Седмата  европейска конференция на дунавските градове и региони“-Букурещ-2013. Основна тема  на събитията бе развитие на дунавските градове и региони. В тях взеха участие политици, представители на Европейския парламент, министри, както и кметове и представители на местната власт по поречието на река Дунав.
Кметът на Силистра сподели, че делегатите на форума са обменили опит и идеи за това какви са основните макро-регионални инициативи, които ще бъдат приоритет за следващия програмен период 2014-2020г.  в областите, обхванати от Дунавската стратегия. По този начин чрез съвместен диалог и интегриран подход за развитие на регионате ще бъдат постигнати по-добри резултати. Средствата, които ЕК предоставя за тези програми, са съобразени с броя на населението в граничните региони.
На 7-та Европейска конференция на дунавските градове и региони бе представена  “Стратегията на ЕС за Дунавския регион“ – документът, в който се акцентира на актуалното състояние на нейното изпълнение, както и на етапите на работа, до които са достигнали дунавските проекти.
реклама
реклама
реклама
Изложбата за Кършовски гостува... Над 1,5 км. въздушни проводници... Изложбата “Песента на... Дете върна мобилен телефон и... Силистра е пред грипна епидемия Обучават доброволци за... Над 2 км бракониерски мрежи... Гроб на знатна римлянка... Гроб на знатна римлянка... Изграждат пречиствателна... Спад на престъпността и ръст на... 35-годишен силистренец спаси... Детските площадки в Силистра... Награждават победителите в... Иззеха бракониерски мрежи край... Годишнината от гибелта на... Двойно спаднала битовата... Ски писта направиха насред... Проект за деца в риск стартира... Студът взе четвърта жертва Приключи проектът за новия... Деца рисуваха зимната олимпиада Училищата да се съобразят с... Светлин Иванов извади кръста... Статутът на силистренския... Изграждат пречиствателна... ДФ “Земеделие” подпомогна 136... Преглед на добруджанския... Откриха обновената детска... Хванаха мъж с 25 кг. риба без...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.