Обучават доброволци за действия при бедствия и аварии

Размер на шрифта: a | a | a 20:25 09 септември 2014
Междуобластен семинар на БЧК се проведе в Силистра на 5 и 6 септември. Той беше под наслов ,, Организиране и мотивиране на  доброволци на общинско и областно ниво в БЧК в условия на кризисна ситуация”. В семинара участваха доброволци от Добрич, Шумен и Силистра. Обучението имаше за цел да подобри и усъвършенства съвместните действия на междурегионално ниво при възникване на бедствени положения с масов характер. Една от основните задачи на събитието бе да мотивира за съдействие и помощ хората при кризисни ситуации и да обучи доброволците на труд, постоянство и смелост, в името на една велика кауза – добротворчеството.
Семинарът бе открит от председателя на силистренската червенокръстка организация – д-р Юлиян Найденов, който не пропусна да поздрави всички доброволци и им пожела да бъдат все така мотивирани, дейни и успешни. Председателите на Областните съвети на БЧК в Шумен и Добрич – д-р Николай Чобанов и Любомир Сивков също благодариха на всички участници и споделиха колко са горди от това, че има толкова будни и целеустремени млади хора.
Обучението, в крайдунавския град, се ръководеше и модерираше от заместник гемнералния директор на БЧК – д-р Славита Джамбазова. Тя направи полезни презентации, които разгледаха  важни за организацията  нормативни документи, касаещи работата с доброволци по време на бедствие и проектозакона за доброволчество. Чрез споделения опит за действие по време на наводненията в Добрич, бяха усъвършенствани уменията, практическите схеми и правилата за действие при бедствия.
Доброволците получиха ценни съвети за това колко е важно преди всичко да бъдем хора, да творим добро и да си помагаме.
Семинарът приключи с връчване на благодарствени адреси на Силистренската и Шуменска червенокръстки организации от председателя  на БЧК – Добрич Любомир Сивков за оказаната неоценима помощ от доброволните екипи на БЧК Добрич и на пострадалото население.
реклама
реклама
реклама
Изложбата за Кършовски гостува... Над 1,5 км. въздушни проводници... Изложбата “Песента на... Дете върна мобилен телефон и... Силистра е пред грипна епидемия Над 2 км бракониерски мрежи... Гроб на знатна римлянка... Гроб на знатна римлянка... Изграждат пречиствателна... Спад на престъпността и ръст на... 35-годишен силистренец спаси... Детските площадки в Силистра... Награждават победителите в... Иззеха бракониерски мрежи край... Годишнината от гибелта на... Двойно спаднала битовата... Ски писта направиха насред... Проект за деца в риск стартира... Студът взе четвърта жертва Приключи проектът за новия... Деца рисуваха зимната олимпиада Училищата да се съобразят с... Светлин Иванов извади кръста... Статутът на силистренския... Изграждат пречиствателна... ДФ “Земеделие” подпомогна 136... Преглед на добруджанския... Откриха обновената детска... В конференция за дунавските... Хванаха мъж с 25 кг. риба без...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.