Трима номинирани от БСП за областен управител

Размер на шрифта: a | a | a 17:04 10 юни 2013
Автор: Пламен Николов
Пленум на областната организация на БСП се провежда в момента в Добрич. На форума социалистите обсъждат номинациите си за поста областен управител на Добрич и за неговите заместници.
Както е известно, почти веднага след сформирането на правителството от ДПС проявиха апетити да получат поста областен управител в Добрич. От ВМРО реагираха остро на това желание, посочвайки, че д-р Ердинч Хаджиев – бивш областен управител от ДПС е разследван за скандални сделки с държавни имоти по Дамбата. Войводите заплашиха с протести, ако бъде назначен губернатор от ДПС. След продължили повече от седмица преговори се е стигнало до разбирането, че не трябва да се провокира обществено напрежение и новият областен управител ще бъде посочен от партията-мандатоносител – БСП. Това споделиха за “Добруджанска трибуна” запознати. Отлично осведомени източници казаха още, че номинациите за нов областен управител в средите на БСП – Добрич са били четири – Владимир Калчев, арх. Емилия Добрева, Недко Марчев и Генади Ганчев, който обаче си е направил отвод.
Мога да коментирам единствено номинациите на общинската организация в Добрич. А те са – Владимир Калчев за областен управител, Генади Ганчев и Здравко Здравков – за негови заместници. Това заяви за “Добруджанска трибуна” преди пленума общинският лидер на БСП в Добрич Владимир Калчев. Той допълни, че не е запознат с номинациите на останалите общински организации. Областният лидер на БСП и народен представител от Коалиция “За България” Сияна Фудулова не бе открита за коментар. Очакваше се тя да присъства на пленума заедно с Росен Карадимов – член на Националния съвет на партията-столетница.  

реклама
реклама
реклама
Факелно шествие под наслов... Красимир Кирилов е новият... Йордан Йорданов: Добруджанци,... Една партия е извършила три... Двама новоизбрани депутати се... БСП: Изпълнихме задачата си –... БСП е първа политическа сила в... Санирането не само да продължи,... В основата на всяка политика... ДПС използва деца в... Обединените патриоти ще... Не поредна реформа, а... Стотици жители на... Ние можем и повече няма да... Десислава Танева: В Добруджа... ПП ГЕРБ: Трябва преформатиране... ГЕРБ е за реални, ясни и... Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов... Бързото довършване на АМ... Патриотите влизат обединени в... ГЕРБ предлага реални решения... Шестима кандидати за народни... Подготовката за... Патриоти от Добрич присъстваха... Приеха декларация против... Декларация на местния... Ивайло Калфин: Необходимо е да... Две подвижни избирателни... Цецка Цачева ще спре... Кметът на Добрич посрещна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.