Стотици жители на добруджанските села заявиха подкрепата си за Обединените патриоти

Селото е пазител на българщината и трябва да бъде възродено, каза водачът на листата на патриотичното обединение в Добричко Йордан Йорданов

Размер на шрифта: a | a | a 17:34 12 март 2017
Автор: ДТ
Редица срещи с живеещи в добруджанските села проведе през изминалата седмица Йордан Йордан – водач на листата с кандидати за народни представители в Осми Добрички многомандатен избирателен район. Той се срещна последователно с жители на населени места в общините Тервел, Добричка и Генерал Тошево. В края на седмицата Йордан Йорданов проведе срещи в Кардам, Дъбовик и Пчеларово.
Болно ми е като гледам трагичното състояние на добруджанските села, още повече, че и моите родители произхождат от тях и аз много добре помня какви бяха селата само допреди три десетилетия, каза Йордан Йорданов. Той припомни, че именно селото е запазило през вековете българщината, духа и традициите на народа ни. Длъжни сме да направим всичко възможно за възраждане на селата в Добруджа, категоричен бе водачът на листата на Обединените патриоти. Йордан Йорданов сподели, че заедно с Искрен Веселинов, който бе народен представител от патриотичното обединение  в 43-ия парламент са работили върху Закон за равномерно териториално развитие на страната. Идеята е да се предложат данъчни облекчения за инвеститори, които разкриват работни места в провинцията, в по-малко привлекателните райони на страната. Целта е да не се струпва всичко само в София, Варна, Бургас, Пловдив и още един-два по-големи града, поясни Йордан Йорданов.
Заради сбърканата демографсака политика на досегашните управляващи на срещите в селата присъстваха предимно хора от третата възраст, защото млади хора в малките населени места почти не са останали. Присъстващите изразиха справедливото си недоволство от правителството на ГЕРБ, което отказа да изпълни искането на патриотите за минимална пенсия в размер на 300 лв. Длъжници сме на възрастните хора и трябва да направим всичко възможно унизителното положение, в което се намират сега, да бъде променено. Жестока несправедливост е човек, работил честно и достойно в продължение на четири десетилетия да получава пенсия, чийто размер е под официалния праг на бедността, категоричен бе Йордан Йорданов. Той добави, че пари за пенсии има, но управляващите предпочетоха да ги дадат за саниране. Правят го, защото от пенсии комисионни не могат да вземат, каза водачът на листата на патриотите.
Друг акцент в програмата на обединените патриоти е борбата с циганската битова престъпност, от която са пропищяли и добруджанските села. Проблемът може да се реши с поставянето на камери за видеонаблюдение в селата и назначаването на поне един полицай във всяко населено място, каза още Йордан Йорданов. На срещата в Пчеларово местните хора споделиха, че почти няма къща, която да не е била обект на престъпни посегателства. В Кардам допреди три десетилетия живееха 3000 души, сега сме 800. В училището имаше 600 деца, сега са 60, от които едва 10-12 са българчета, споделиха живеещи в генералтошевското село. Демографската катастрофа, пред която сме изправени застрашава съществуването на българската нация и са необходими спешни мерки за справянето с този проблем. Трябва да се поощряват отговорните и образовани родители, а не онези, които са превърнали раждането на деца в бизнес и паразитират на гърба на съвестните данъкоплатци, източвайки социалните фондове, каза Йордан Йорданов.
Участието ми в тази предизборна надпревара е изключителна отговорност за мен, защото е твърде вероятно да се окажа единствения народен представител от Добричка област, който е местен човек. Партиите на статуквото отново натрапиха на добруджанци хора от София, Варна и Исперих, които не познават проблемите на региона и след като бъдат избрани за депутати, ще работят за своите родни места. Заложете на местни хора, които са родени и израснали в Добруджа и милеят за родния си край, призова Йордан Йорданов.

реклама
реклама
реклама
Факелно шествие под наслов... Красимир Кирилов е новият... Йордан Йорданов: Добруджанци,... Една партия е извършила три... Двама новоизбрани депутати се... БСП: Изпълнихме задачата си –... БСП е първа политическа сила в... Санирането не само да продължи,... В основата на всяка политика... ДПС използва деца в... Обединените патриоти ще... Не поредна реформа, а... Ние можем и повече няма да... Десислава Танева: В Добруджа... ПП ГЕРБ: Трябва преформатиране... ГЕРБ е за реални, ясни и... Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов... Бързото довършване на АМ... Патриотите влизат обединени в... ГЕРБ предлага реални решения... Шестима кандидати за народни... Подготовката за... Патриоти от Добрич присъстваха... Приеха декларация против... Декларация на местния... Ивайло Калфин: Необходимо е да... Две подвижни избирателни... Цецка Цачева ще спре... Кметът на Добрич посрещна... Корнелия Нинова: Правим...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.