Атанас Илиев Атанасов, Атанас Генчев Атанасов, Йордан Йорданов, Ангел Джамбазки, Валентина Марчева и Валентин Вълчанов

Залата се оказа малка, за да побере поддръжниците на обединените патриоти
Снимка: Григор Маринов

Ангел Джамбазки, водачът на листата Йордан Йорданов и Атанас Атанасов се снабдиха с мартеници от базара в центъра на Добрич

На местни хора залагат родолюбците в Добричко

Патриотите влизат обединени в битката за България

Йордан Йорданов ще бъде най-достойният народен представител, който Добрич е имал, категоричен е евродепутатът Ангел Джамбазки

Размер на шрифта: a | a | a 17:45 26 февруари 2017
Автор: ДТ
Над 150 родолюбиви добруджанци се събраха в съботната сутрин за представянето на листата с кандидати за народни представители на Коалиция “Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО” в Осми Добрички многомандатен избирателен район. За старта на кампанията на патриотите в Добрич бе и най-активният български евродепутат Ангел Джамбазки, заместник председател на ВМРО. Гост бе и регионалният организатор на НФСБ за Варна и Добрич Димитър Карбов.
Водачът на листата на обединените патриоти Йордан Йорданов е председател на Областния комитет на ВМРО, общински съветник в Добрич за четвърти пореден мандат. Завършил е Велитърновския университет, заместник директор е на СУ “Св. св. Кирил и Методий”.
Познавам Йордан Йорданов от 20 години и знам, че той е пламенен родолюбец, възторжен идеалист, способен, работлив, изключително честен и скромен човек, образцов глава на семейство, баща на две деца. Той ще работи всеотдайно в следващия парламент, за да защити вашите интереси. Ще работи с възрожденски плам, с душа и сърце, с вяра и воля. В българската политика са малко хората като Йордан Йорданов и съм убеден, че той ще бъде най-достойният народен представител, който Добрич е имал, а добруджанци ще се гордеят с него, категоричен бе Ангел Джамбазки.  
На мен се падна честта но и огромната отговорност да водя листата на обединените патриоти в Добричка област. Чест, защото кандидатите ни за народни представители са достойни добруджанци. Отговорност, защото съзнавам, че поемам ангажименти към хората от моя роден край и съм готов да работя, за да ги представлявам и да защитавам техните интереси, заяви водачът на листата на патриотите Йордан Йорданов. Той е убеден, че родолюбците не само ще влязат в следващия парламент, но занапред ще бъдат незаобиколим фактор, с който всеки ще се съобразява. Силни сме, защото сме заедно, а сме заедно защото ни обединява каузата “България”. В продължение на 25 години ни деляха на сини и червени, на леви и десни, сега е модерно на русофили и русофоби. Стига толкова, каза още Йордан Йорданов. Той представи останалите кандидати в листата на обединените патриоти. На второ място е Валентина Марчева – общински председател на НФСБ в Каварна. Трети е Атанас Генчев Атанасов – областен координатор на “Атака”, общински съветник в Добрич за трети пореден мандат. На четвърто място е Атанас Илиев Атанасов – общински съветник и лидер на ВМРО в Балчик, където патриотичната формация спечели изборите за местния парламент през октомври 2016 г. Пети е Валентин Вълчанов – представител на НФСБ – Добрич. На шеста позиция е Георги Йорданов – зам.-председател на Атака в Каварна.
Всички кандидати в листата са достойни за народни представители, те са предимно хора със собствен бизнес, предприемачи, които са се доказали и реализирали, имат активна обществена позиция, каза Ангел Джамбазки.
За нас говорят делата ни, позициите, които отстояваме. В 43-ото Народно събрание за две години и половина защитавахме това, за което сме поели ангажимент пред избирателите. Прокарахме промени в законодателството, които ограничиха подпомагането на безотговорното родителство, раждането на деца от непълнолетни. Продължихме строителството на оградата по границата, защото сигурносттта и спирането на нелегалните мигранти за нас е от първостепенна важност. Борихме се за промени в изборното законодателство, които да ограничат гласуването в Турция и прякото вмешателство на турската държава в българската политика. Наша инициатива бе и задължителното гласуване. Това, което сме направили е видно и всеки, който желае може да се запознае със свършеното от нашите народни представители. Разбира се има и още много неща, които могат да се свършат и за които не получихме подкрепа именно от тези, които сега щедро обещават, заяви Ангел Джамбазки. Само преди няколко месеца управляващите отхвърлиха предложението ни за 300 лв. минимална пенсия с оправданието, че няма пари и същевременно дадоха 2 милиарда за глупости. Направиха го, защото от пенсии комисионни не могат да се вземат. Сега, предизборно същите тези хора обещават именно това, за което допреди месеци нямаха пари. Много имитатори влизат в патриотично говорене, защото виждат, че то сега е модерно. Но българския избирател знае много добре кои са хората, които принципно и последователно са отстоявали патриотичната кауза и българските национални интереси. Тези хора са в листите на “Обединени патриоти”, категоричен е Ангел Джамбазки. Националната вълна идва и тя ще помете всички безродници, които през изминалите години съсипаха България, допълни зам-председателят на ВМРО. Питат ни с кого ще управляваме – за нас управлението не е самоцел. Ние на два пъти отказахме да влезем с министри в правителство, ако не се поемат конкретни ангажименти по темите, на които държим. Ще говорим с тези, които приемат да работим по точките от нашата програма. Няма да говорим само с етническите антибългарски партии, с машите на Ердоган, защото тяхното място не е в парламента, а в затвора, каза Ангел Джамбазки.
В продължение на повече от два часа добруджанци споделиха редица проблеми и поискаха да чуят вижданията на обединените патриоти за тяхното разрешаване. Обсъдени бяха множество теми с регионално и национално значение.
Освен увеличение на пенсиите, патриотите поставят като основни свои приоритети борбата с битовата циганска престъпност, справяне с демографската катастрофа, промени в социалната система, които да ограничат възможностите за паразитиране на отделни асоциални групи върху гърба на коректните данъкоплатци.
В хода на срещата бяха споделени конкретни идеи в областта на туризма, за справянето със сивия сектор в икономиката, професионалното обучение.
Една от основните теми според водача на листата Йордан Йорданов е създаването на възможности за завръщане на младите хора в Добрич и областта, за съживяване на селата и по-малките общински центрове. Така наречените “Реформи в образованието” се нуждаят от преразглеждане. Трябва да върнем достойноството на българския учител, когото превърнаха в бюрократ, категоричен е Йордан Йорданов.
Влизаме обединени в битката за България и сме готови да я спечелим с №17 в бюлетината, убедени са обединените патриоти. ДТ


реклама
реклама
реклама
Факелно шествие под наслов... Красимир Кирилов е новият... Йордан Йорданов: Добруджанци,... Една партия е извършила три... Двама новоизбрани депутати се... БСП: Изпълнихме задачата си –... БСП е първа политическа сила в... Санирането не само да продължи,... В основата на всяка политика... ДПС използва деца в... Обединените патриоти ще... Не поредна реформа, а... Стотици жители на... Ние можем и повече няма да... Десислава Танева: В Добруджа... ПП ГЕРБ: Трябва преформатиране... ГЕРБ е за реални, ясни и... Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов... Бързото довършване на АМ... ГЕРБ предлага реални решения... Шестима кандидати за народни... Подготовката за... Патриоти от Добрич присъстваха... Приеха декларация против... Декларация на местния... Ивайло Калфин: Необходимо е да... Две подвижни избирателни... Цецка Цачева ще спре... Кметът на Добрич посрещна... Корнелия Нинова: Правим...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.