Лидерът на ВМРО се срещна с възрастни хора в пенсионерския клуб по ул. “Отец Паисий”

Красимир Каракачанов и кандидати за народни представители от листата на Коалиция “Обединени патриоти”

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в Добрич

Обединените патриоти ще провеждат независима и национално отговорна политика

Размер на шрифта: a | a | a 12:32 14 март 2017
Автор: ДТ
Лидерите на трите най-влиятелни патриотични формации осъзнаха, че идва време за обединение, за да спрем разделението на българското общество и с общи усилия да търсим полезните за България решения. В патриотичното обединение хората видяха надежда за промяна, за национално отговорна политика. Това заяви вчера пред десетки добричлии Йордан Йорданов – водач на листата с кандидати за народни представители на Коалиция “Обеденени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО”. На срещата в областния град присъства и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
Дойде времето да сложим край на 27-годишното противопоставяне, на разделянето на българското общество на леви и десни, на комунисти и демократи, сега на русофили и русофоби. Насаждането на омраза не води до добри резултати. Няма такава държава, която повече от четвърт век да е в преход и от множеството извършени безсмислени реформи да не се вижда никаква полза. Ефектът от сбъркания преход е, че България е най-бедната държава не само в ЕС, но и в Европа като цяло. Ние сме не само най-бедната, а и най-болната нация в ЕС. Намаляваме с 40 000 души годишно заради високата смъртност, ниската раждаемост и огромната миграция на млади хора, които търсят шанса си за реализация в чужбина, защото българските политици направиха така, че да няма достатъчно възможности за младите в България. В продължение на 27 години ни управляват негодници, които са в политиката, за да крадат, а не за да провеждат полезни за хората решения, каза Красимир Каракачанов. Той бе категоричен, ча така повече не може да продължава, защото нацията е на ръба на физическото оцеляване. Наричат ни антисистемни и ние не се притесняваме от това определение. Системните партии системно ограбват България, каза лидерът на ВМРО. Само за няколко месеца обединените патриоти доказаха, че са реална алтернатива на безотговорното и чуждопоклоническо управление. Най-важното, което постигнахме е, че изхвърлихме етническата партия ДПС от мястото на балансьор в българския политически живот, което тя смяташе за своя бащиния, посочи Красимир Каракачанов.
Според лидера на ВМРО един от основните проблеми в икономиката на Добруджа е съсипването на преработващата промишленост и унищожаването на животновъдството. Безумно е регионът с най-богата земя в ЕС да се обезлюдява, а младите хора да търсят късмета си другаде. Държавата трябва да създаде предпоставки за възраждане на преработващата промишленост, на животновъдството. Това ще даде шанс за разкриване на нови работни места и връщане на младите хора в Добруджа. Държавата трябва да подкрепя българския производител. Това се нарича протекционизъм и в Европа официално е забранен, но национално отговорните управления в редица европейски страни намират начин и механизми да стимулират собственото си произвоство, каза Красимир Каракачанов.
Лидерът на ВМРО припомни и предложението на патриотите за 300 лв. минимална пенсия и процентно увеличаване на останалите съобразно трудовия стаж на всеки пенсионер. Когато предложихме увеличение на пенсиите, казаха, че това са пари на вятъра. Решиха да дадат милиарди за саниране, защото така разкривали работни места и инвестирали в реалната икономика. Това по принцип може да е вярно, но не и когато една трета от парите се крадат. Именно затова не искаха да дадат пари за пенсии – от тях не може да се открадне, категоричен бе Красимир Каракачанов. Той добави, че не е справедливо санирането да е безплатно за всички и от него да се възползват и хора с високи доходи.
Справянето с битовата циганска престъпност е друг акцент в програмата на патриотите. Този проблем може да се реши с увеличаване на полицейското присъствие в селата, поставянето на камери и осигуряване на достатъчно средства за бензин и консумативи. Законът трябва да се прилага безкомпромисно, с нулева толерантност. Трябва да отпадне възможността престъпниците да остават ненаказани поради “малозначителност” на деянието, категоричен е Каракачанов. Друга възможна мярка е разширяване на възможностите за самозащита на гражданите, като се разшири кръгът на действията при неизбежна самоотбрана.
Нелегалната миграция е друг проблем, който тормози българите. След затоплянето на времето отново ще се изправим пред невъзможността да овладеем мигрантската вълна. 2 милиона мигранти са на територията на Турция и очакват да се стопли, за да поемат към Европа през българската територия. Ние не можем да чакаме ЕС да вземе решение за мигрантската криза, още повече, че европейската политика по отношение на мигранти и бежанци е тотално сбъркана. Тези хора се опитват да променят ценностите на европейския континент. В момента се води война между две цивилизации. Ако чакаме в Брюксел да се наумуват какво да правят, може да се превърнем в буферна зона и да бъдем залети от стотици хиляди нелегални мигранти, предупреди Красимир Каракачанов.
Типичен пример за безсмислени реформи е здравеопазването, което след множеството промени става все по-недостъпно и с ниско качество. Реформите в образованието пък доведоха дотам, че в момента българските училища произвеждат неграмотници. Делегираните бюджети са сбъркан подход – пари трябва да се отпускат за качествено обучение, а не на калпак. Заради субсидията “на глава” в момента директорите на училища водят на книга ученици, които или не посещават часовете, или ако ходят, не са стимулирани по никакъв начин да учат, защото знаят, че заради субсидиите така или иначе ще минат в горен клас, коментира Красимир Каракачанов.
Важно е на тези избори българите да излязат масово и да гласуват, защото само така ще спрем купения цигански вот, контролираните гласове и тези от Турция, чрез които турската държава се меси пряко във вътрешните работи на България, призова лидерът на ВМРО.
Не очаквайте хора от другаде да ви решат проблемите, заложете на местни хора, от каквито е съставена листата на обединените патриоти, призова Каракачанов.
Ние нямаме началници в Брюксел, Вашингтон или Москва. Нашият началник е българският народ. Затова в новия български парламент обединените патриоти ще провеждат независима, самостоятелна и национално отговорна политика, в която на първо място ще поставяме българския национален интерес, декларира лидерът на ВМРО.

реклама
реклама
реклама
Факелно шествие под наслов... Красимир Кирилов е новият... Йордан Йорданов: Добруджанци,... Една партия е извършила три... Двама новоизбрани депутати се... БСП: Изпълнихме задачата си –... БСП е първа политическа сила в... Санирането не само да продължи,... В основата на всяка политика... ДПС използва деца в... Не поредна реформа, а... Стотици жители на... Ние можем и повече няма да... Десислава Танева: В Добруджа... ПП ГЕРБ: Трябва преформатиране... ГЕРБ е за реални, ясни и... Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов... Бързото довършване на АМ... Патриотите влизат обединени в... ГЕРБ предлага реални решения... Шестима кандидати за народни... Подготовката за... Патриоти от Добрич присъстваха... Приеха декларация против... Декларация на местния... Ивайло Калфин: Необходимо е да... Две подвижни избирателни... Цецка Цачева ще спре... Кметът на Добрич посрещна... Корнелия Нинова: Правим...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.