Наблюдават няколко души заради опасения за купуване на гласове

Все още няма постъпили сигнали за порочната практика, съобщават от ОД на МВР

Размер на шрифта: a | a | a 21:46 11 септември 2014
Автор: Галина Михайлова
Областната дирекция на МВР в Добрич е в готовност за предизборната кампания и изборния ден. Това заяви на брифинг пред журналисти директорът на ОД на МВР в Добрич Цветомил Цанев. Вече е изготвен план за работа по охраната на изборните секции. Работни групи от служители на полицията ще реагират на получаваните сигнали за нарушаване правата на гражданите. Допълнитено е сформиран и щаб, който ще осъществява денонощен контрол по изпълнението на задачите от служителите и реакцията им на отделните сигнали. Принципът на работа ще бъде веднага след получаването на сигнал, да се сезира прокуратурата, а междувременно работна група ще провери достоверността на информацията на място. Събраните данни ще се предоставят на прокурора, който от своя страна ще реши дали да придвижи сигнала и образува досъдебно производство или не.
На брифинга стана ясно, че към момента няма подадени сигнали за купуване на гласове за изборите на 5 октомври. Но има наблюдавани в тази връзка лица, основно на територията на областния град.  Цветомил Цанев поясни, че на евроизборите през май в ОД на МВР в Добрич са получени общо 12 сигнала за купуване на гласове, като голяма част от тях са подадени  чрез тел. 112. По нито един от случаите няма образувано досъдебно производство, тоест не получихме потвърждение на подадената информация, добави той.
Директорът е категоричен, че се бъде подсигурена охрана при пренасянето на бюлетините до общинските центрове, а в последствие и до всяка една от избирателните секции. Охранявани ще бъдат общо 383 секционни избирателни комиси Охрана ще бъде осигурени и за Районната избирателна комисия. Общо изборните места са 289, тъй като например в едно училище има по 5-6 секции. 397 служители на ОД на МВР в Добрич ще участват в охраната на предстоящите избори. Техният ангажимент сумарно във времето ще продължи приблизително три дни – от деня преди изборите (4 октомври), в изборния ден и на 6 октомври.
Изборните книжа и материали от друга страна ще се съхраняват в помещения с монтирана сигнално-охранителна техника и допълнително с полицейска охрана.
В условията на предизборна кампания към момента оперативната обстановка в Добричко е спокойна, заявяват от ОД на МВР.

реклама
реклама
реклама
Факелно шествие под наслов... Красимир Кирилов е новият... Йордан Йорданов: Добруджанци,... Една партия е извършила три... Двама новоизбрани депутати се... БСП: Изпълнихме задачата си –... БСП е първа политическа сила в... Санирането не само да продължи,... В основата на всяка политика... ДПС използва деца в... Обединените патриоти ще... Не поредна реформа, а... Стотици жители на... Ние можем и повече няма да... Десислава Танева: В Добруджа... ПП ГЕРБ: Трябва преформатиране... ГЕРБ е за реални, ясни и... Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов... Бързото довършване на АМ... Патриотите влизат обединени в... ГЕРБ предлага реални решения... Шестима кандидати за народни... Подготовката за... Патриоти от Добрич присъстваха... Приеха декларация против... Декларация на местния... Ивайло Калфин: Необходимо е да... Две подвижни избирателни... Цецка Цачева ще спре... Кметът на Добрич посрещна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.