Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с граждани на Добрич в препълнената Огледална зала “Нели Божкова”
Снимка: Григор Маринов

Корнелия Нинова: Правим мониторинг за честността на изборите

Размер на шрифта: a | a | a 16:41 23 октомври 2016
Автор: ДТ
„БСП инициира следващата седмица подписване на споразумение за честни и прозрачни избори за президент и вицепрезидент. Ще бъдат поканени всички партии, без ГЕРБ.. Ще се търси и подкрепа от 14 НПО, регистриани в ЦИК. а на изборите ще има представители от Олганизацията за сигурност и сътрудничество в Европа и Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Във всеки областен град ще правим паралелно преброяване.. Споразумението е част от мерките на БСП срещу фалшифициране на изборите” -  заяви пред журналисти в Добрич председателят на БСП Корнелия Нинова. 
“Не делим децата на роми и други, но смятаме, че това, което се замисля с новата програма за финансиране на ромчета в училищата, е крайно несправедливо и представлява дискриминация по отношение на неромските деца” – добави тя по повод на протеста майки от Добрич. Нинова подчерта, че 30 евро за успех 3,50 за ромско дете срещу 30 лева за успех 5,50 за неромскo дете, българче, е абсолютно неприемливо. "В условия на избори това представлява купуване на ромски гласове. Тревожното е, че 40 % от програмата е финансирана от Министерството на образованието и науката, т.е. отговорност носи и държавата”- категорична бе Нинова. Тя заяви подкрепа на протеста на майките за това, че са подали жалба в Комисията по дискриминация. „Ще ги подпомогнем за изясняването на този въпрос с питане до министър Кунева, което внасяме по линия на парламентарния контрол. Искаме обяснение за какво става дума и мнението на държавата по този въпрос" -  допълни лидерът на БСП.
Българите в България все повече трябва да се борим за правата си – подчерта Нинова. Като друг вид дискриминация по отношение на българите в собствената им държава лидерът на БСП определи и решението на управляващите за настаняване на бежански семейства в общините с всички ангажименти на кметовете да ги „обслужват”. Тя беше категорична и за това, че външната ни политика се прави под настиск на чужди страни и на моменти граничи с национално предателство. „Цялата тази политика за нас е абсолютно неприемлива, нужна е  промяна и това е нашето ключово послание” – обяви лидерът на БСП.. Такава искаме чрез президентските избори. Втората стъпка към промяната, според нея, след спечелването на вота за президент, са предсрочните парламентарни избори, за да влязат в дневния ред темите и проблемите на хората.. Тя посочи като време за време да провеждането им „Напролет”. 
В Добрич Нинова посети Кооперативния пазар, офиса на Инициативния комитет в подкрепа на кандидатпрезидентската двойка генерал Румен Радев-Илияна Йотова и се срещна с гражданите в огледателната зала „Нела Божкова”.
Вчера кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова имаше предизборни срещи в село Плачи дол, където бяха избиратели и симпатизанти от Добричка община, а след това в село Крушари. „Основните приоритети на политиката на БСП  - демографската катастрофа, образованието, социалната политика бяха коментирани на срещите” – каза областният председател на БСП  Мая Димитрова.
реклама
реклама
реклама
Факелно шествие под наслов... Красимир Кирилов е новият... Йордан Йорданов: Добруджанци,... Една партия е извършила три... Двама новоизбрани депутати се... БСП: Изпълнихме задачата си –... БСП е първа политическа сила в... Санирането не само да продължи,... В основата на всяка политика... ДПС използва деца в... Обединените патриоти ще... Не поредна реформа, а... Стотици жители на... Ние можем и повече няма да... Десислава Танева: В Добруджа... ПП ГЕРБ: Трябва преформатиране... ГЕРБ е за реални, ясни и... Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов... Бързото довършване на АМ... Патриотите влизат обединени в... ГЕРБ предлага реални решения... Шестима кандидати за народни... Подготовката за... Патриоти от Добрич присъстваха... Приеха декларация против... Декларация на местния... Ивайло Калфин: Необходимо е да... Две подвижни избирателни... Цецка Цачева ще спре... Кметът на Добрич посрещна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.