Декларация на местния парламент срещу центрове за мигранти предлагат съветници от ВМРО

Размер на шрифта: a | a | a 13:24 24 януари 2017
Общинските съветници от ВМРО – Българско национално движение Йордан Йорданов и Пламен Николов са внесли проект за декларация на местния парламент против изграждането на бежански центрове от отворен и затворен тип и заселване на нелегални имигранти  на територията на Община град Добрич. Република България е потърпевша от безпрецедентен за последните десетилетия мигрантски поток на граждани от Близкия Изток, които навлизат нелегално на територията на страната ни, пресичайки без позволение държавната ни  граница и нарушавайки законите. Хиляди нелегални имигранти с етническа, религиозна и културна принадлежност нямаща нищо общо с традиционните за страната ни общности и в момента се намират на територията на Република България и българските данъкоплатци са принудени да плащат тяхната издръжка. Стотици са задържаните на територията на Добричка област нелегални имигранти, повечето при опит да преминат нелегално българо-румънската граница. С оглед заявените от отговорни фактори в държавата намерения за създаване на нови бежански центрове и обстоятелството, че област Добрич е граничен район, смятаме че Общинския съвет на град Добрич следва да приеме декларация, с която да изрази своето несъгласие с разкриване на бежански центрове и трайно заселване на нелегални имигранти на територията на Общината. Гражданите на Добрич са категорично против обособяването на бежански центрове от отворен или затворен тип и настаняването на имигранти в града. Смятаме, че Общинския съвет трябва да се съобрази с общественото мнение по този въпрос и да приеме предлаганата декларация с оглед защита на обществения интерес. В края на миналата година подобни декларации бяха приети от Общинските съвети на редица български общини. Ето и пълния текст на предложената от съветниците от ВМРО декларация:
“Ние, общинските съветници от община град Добрич, сме категорично против изграждането на бежански центрове от отворен или затворен тип и настаняването на имигранти на територията на общината. Считаме, че евентуални действия в тази насока трябва задължително да бъдат съобразени с мнението на гражданите на Добрич. Поради това настояваме пред бъдещите правителства на Република България, да не се взимат решения за разкриване на имигрантски центрове от открит или закрит тип на територията на община град Добрич, както и да не се настаняват временно или постоянно имигранти в други обекти, собственост на държавата.Предвид собствените ни икономически, финансови и социални проблеми, категорично сме против превръщането на Община град Добрич в жертва на нарастващата международна и хуманитарна криза. Декларираме, че НЕ желаем на територията на община град Добрич да се настаняват лица с различна религиозна, етническа и културна принадлежност от чужди държави в центрове за настаняване, общежития или други организационни форми за настаняване на чужденци с предоставено убежище или международна закрила. Изразяваме готовността си да предприемем всички позволени от закона действия, за да не допуснем изграждане от страна на централната държавна власт на подобни центрове на територията на община град Добрич. Категорично заявяваме, че за решаването на въпроси, касаещи местната сигурност, от приоритетно значение е мнението на местното население. Никой няма право да налага на обществото решения, които изискват широко и открито обществено обсъждане или дори провеждането на местен референдум. Декларираме, че единно ще работим в тази насока и призоваваме Правителството и държавните институции да се съобразяват с мнението на гражданите и местната власт при вземането на решения относно разрешаването на проблема с нелегалната имиграция”.
Подобни декларации вече са приети от Общинските съвети в Силистра, Варна, Стара Загора, Ловеч, Враца, Ямбол, Сливен и други български общини. Декларацията ке бъзде разгледана на заседанието на местния парламент, насрочено за 31 януари.

     

реклама
реклама
реклама
Факелно шествие под наслов... Красимир Кирилов е новият... Йордан Йорданов: Добруджанци,... Една партия е извършила три... Двама новоизбрани депутати се... БСП: Изпълнихме задачата си –... БСП е първа политическа сила в... Санирането не само да продължи,... В основата на всяка политика... ДПС използва деца в... Обединените патриоти ще... Не поредна реформа, а... Стотици жители на... Ние можем и повече няма да... Десислава Танева: В Добруджа... ПП ГЕРБ: Трябва преформатиране... ГЕРБ е за реални, ясни и... Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов... Бързото довършване на АМ... Патриотите влизат обединени в... ГЕРБ предлага реални решения... Шестима кандидати за народни... Подготовката за... Патриоти от Добрич присъстваха... Приеха декларация против... Ивайло Калфин: Необходимо е да... Две подвижни избирателни... Цецка Цачева ще спре... Кметът на Добрич посрещна... Корнелия Нинова: Правим...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.