В Испания задължават децата със закон да помагат в домакинството

Размер на шрифта: a | a | a 17:54 28 април 2014
Децата в Испания скоро могат да бъдат задължени да помагат в домакинската работа. Това предвижда законопроект, който беше одобрен от парламента. Мярката, която ще бъде част от по-голям закон за защита на детето, предвижда младежите под 18-годишна възраст да бъдат задължени да участват във всички области на семейния живот. Това включва "споделяне на отговорностите в грижите за дома и вършенето на домакинска работа независимо от възрастта и пола", съобщава испанският вестник "ABC". Правилата са включени в раздела от закона, наречен "правата и задълженията на децата".
Наред с домакинската работа, децата ще трябва също така да проявяват уважение към родителите и учителите си и да имат положително отношение към учението. Но в законопроекта не се казва нищо за наказанията за децата, които отказват да изпълняват предвидените задължения.
Законът предвижда още създаването на списък от хора, на които да бъде забранено да работят с деца, и ще се счита за престъпление, ако хора, работещи с деца, не съобщават за възможни злоупотреби спрямо тях. Женените мъже в Испания също могат да попаднат под ударите на закона, ако отказват да вършат домакинска работа. Прието през 2005 г. допълнение към брачния договор, използван за гражданските церемонии в страната, изисква от мъжете да споделят домакинските задължения и да се грижат за децата и за възрастни роднини.

реклама
реклама
реклама
Да избереш вярната посока Пласидо Доминго е рекордьор на... Зелена градина на покрива... Кулинарни изкушения със скариди 100 жени в безстрашна фотосесия Десетки възстановчици се... 46-ти пехотен Добрички полк... Канят ни на танцов спектакъл... 46-ти пехотен Добрички полк... Екзотични ритми от три... Българският филм „Урок“... Великата китайска стена... Родното място на Чингиз Хан... Далай Лама отпразнува... "Wave rider" - изложба за любовта,... 62-годишният модел Мари Хелвин с... Динозаврите на Спилбърг газят... Бийбър ще ходи на курсове за... Влаковете са най-романтичното... Нина Добрев взе награда за... Джулия Робъртс си мислела, че е... Едва половината от туристите... Конете комуникират с уши Марион Котияр иска да изиграе... Липсата на светлина в офиса... Руска контролна агенция... Уилям и Кейт ще почиват в... Хелън Мирън: Храната е любов Четирикраки показваха магарии... От 1960 г. размерът на обувките ни...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.