Щастливи банкноти пускат в САЩ

Размер на шрифта: a | a | a 17:34 04 декември 2013
Министерството на финансите на САЩ представи "банкнота, носеща щастие", насочена главно към китайската общност. Това е доларова банкнота от лимитирана възпоменателна серия за Годината на коня в китайския астрологичен календар.
От вчера по интернет в партида от по 50 броя или поединично от печатницата на Федералния резерв може да се купи талисманския долар за 5,95 долара всеки.
Освен лика на Джордж Вашингтон, както всички банкноти от един щатски долар, тези носят специални серийни номера, започващи с "8888". Това е китайското щастливо число – символ на забогатяването и успеха. Всяка банкнота ще бъде поставена в яркочервен плик с изображението на кон.
По традиция китайските родители, в края на януари ( когато започва китайската Нова година), дават в червен плик на децата си пари.
Лимитираната серия е от 88 888 банкноти с щастливия номер.
Министерството на финансите очаква да събере около 500 000 щатски долара чрез продажбата. Но целта на операцията е не толкова печалбата, колкото създаването на отношение към валутата.
Обмислената продуктова линия "Lucky Money" е като инструмент за връзки с обществеността за зелените пари.
Това е 13-та година, в която Министерството на финансите пуска щастлива банкнота. С годината на коня през 2014 г., финансовото ведомство започва нов дванайсетгодишен цикъл.
Ченг Уанг, пенсиониран химик, който участва в разработването на всички досегашни щастливи банкноти в червените пликове, разказва, че през 2012 г. в Годината на дракона серията е продадена за седмица! Това беше успех", спомня си той. " Но Годината на коня също е добра година - с кон знаеш къде отиваш".
Купуването на билети е ограничено до 500 броя на домакинство за първата седмица след пускането им, за да се избегнат спекулации.

реклама
реклама
реклама
Да избереш вярната посока Пласидо Доминго е рекордьор на... Зелена градина на покрива... Кулинарни изкушения със скариди 100 жени в безстрашна фотосесия Десетки възстановчици се... 46-ти пехотен Добрички полк... Канят ни на танцов спектакъл... 46-ти пехотен Добрички полк... Екзотични ритми от три... Българският филм „Урок“... Великата китайска стена... Родното място на Чингиз Хан... Далай Лама отпразнува... "Wave rider" - изложба за любовта,... 62-годишният модел Мари Хелвин с... Динозаврите на Спилбърг газят... Бийбър ще ходи на курсове за... Влаковете са най-романтичното... Нина Добрев взе награда за... Джулия Робъртс си мислела, че е... Едва половината от туристите... Конете комуникират с уши Марион Котияр иска да изиграе... Липсата на светлина в офиса... Руска контролна агенция... Уилям и Кейт ще почиват в... Хелън Мирън: Храната е любов Четирикраки показваха магарии... От 1960 г. размерът на обувките ни...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.