Повече грим и по-малки пици по време на криза

Размер на шрифта: a | a | a 16:18 02 юли 2013
Последиците от рецесията, пред която са изправени редица страни, включително тези от Европейския съюз, се чувства не само на пазара на труда, но и в пазарската количка.
Ново европейско проучване показва, че кризата има някои неочаквани последици. Например във Франция пиците са станали по-малки. За една година средният диаметър на пиците е намалял от 32 на 31,3 см., а цената се е увеличила от 9,7 евро през 2012 на 10,4 евро през тази година. Купувачът получава средно 4,3 на сто по-малка пица, но плаща със 70 цента повече.
В Милуз, в северната част на Франция, водата във всички басейни в града тази година ще бъде с един градус по-студена. Това странно решение ще позволи да се спестят 240 000 евро. През следващите две години френското правителство ще намали субсидиите за общините с 3,5 млрд. евро. С цел да се подготвят предварително за този "удар", властите на Милуз решиха да увеличат цената на билетите в зоологическата градина и да намалят бюджета за обществен транспорт с 500 хиляди евро.
В Гърция, една от най-тежко засегнатите страни от кризата в ЕС, миналата зима беше доста студена, а цената на суровия петрол се е удвоил в сравнение с 2012 година. Изправени пред недостиг на енергия, някои не се поколебаят да прережат дори известните маслинови дървета, под които Платон изучавали философия преди 2400 години, за да направят от тях дърва за огрев.
В Испания победителите от играта "Пъзел" не са получили паричната награда, която им се полага още от юни 2011 г. Продуцентската къща, която била изправена пред сериозни финансови проблеми, фалирала през май. Играта е заменена с предаване с новини и доклади за икономическата криза, което е едно от най-гледаните по испанската телевизия.
Изследването показало, че съществува т.н "ефект на червилото". Докато компаниите съкращават работници и затягат колана, компаниите за производство на козметика бележат ръст на производството и доходите. По-рано се смяташе, че със силния грим жените искат да скрият черните мисли, но според ново проучване по време на криза жените се гримират повече, за да привлекат по-богати мъже и да подобрят финансовото си състояние.

реклама
реклама
реклама
Да избереш вярната посока Пласидо Доминго е рекордьор на... Зелена градина на покрива... Кулинарни изкушения със скариди 100 жени в безстрашна фотосесия Десетки възстановчици се... 46-ти пехотен Добрички полк... Канят ни на танцов спектакъл... 46-ти пехотен Добрички полк... Екзотични ритми от три... Българският филм „Урок“... Великата китайска стена... Родното място на Чингиз Хан... Далай Лама отпразнува... "Wave rider" - изложба за любовта,... 62-годишният модел Мари Хелвин с... Динозаврите на Спилбърг газят... Бийбър ще ходи на курсове за... Влаковете са най-романтичното... Нина Добрев взе награда за... Джулия Робъртс си мислела, че е... Едва половината от туристите... Конете комуникират с уши Марион Котияр иска да изиграе... Липсата на светлина в офиса... Руска контролна агенция... Уилям и Кейт ще почиват в... Хелън Мирън: Храната е любов Четирикраки показваха магарии... От 1960 г. размерът на обувките ни...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.