Пикасо до скандинавско стъкло в Истанбул

Размер на шрифта: a | a | a 15:41 12 февруари 2014
Селекция от творби на Пабло Пикасо и негови лични предмети са изложени в музея "Пера" в Истанбул, заедно с изложба на съвременен скандинавски дизайн на стъкло, съобщава сайтът Artprice. Двете експозиции: "Пикасо: гравюри и керамики от родната му къща" и "Аврора: Съвременен скандинавски дизайн на стъкло", са открити по едно и също време и ще продължат до 20 април 2014 г.
Това е втората изложба на Пикасо, която се открива в този музей, след успешната "Пикасо: Гравюри от серията Волар", която бе представена през 2010 г.
Настоящата изложба представя 56 графични произведения, с помощта на които посетителят може да проследи промяната в стила на артиста. В нея са включени и 8 керамични произведения, взети назаем от колекцията на музея, намиращ се в Малага, Испания - "Casa Natal" – сградата, в която е роден Пикасо. Блуза от най-ранната му възраст, детски обувки и оловни войници, заедно с други лични вещи на твореца, също ще бъдат показани в изложбата.
От своя страна, експозицията "Аврора: Съвременен скандинавски дизайн на стъкло" събира 25 от най-известните дизайнери на неконвенционални произведения от стъкло от Дания, Финландия, Норвегия, Швеция и Исландия. В изложбата са представени общо 51 произведения.

реклама
реклама
реклама
Да избереш вярната посока Пласидо Доминго е рекордьор на... Зелена градина на покрива... Кулинарни изкушения със скариди 100 жени в безстрашна фотосесия Десетки възстановчици се... 46-ти пехотен Добрички полк... Канят ни на танцов спектакъл... 46-ти пехотен Добрички полк... Екзотични ритми от три... Българският филм „Урок“... Великата китайска стена... Родното място на Чингиз Хан... Далай Лама отпразнува... "Wave rider" - изложба за любовта,... 62-годишният модел Мари Хелвин с... Динозаврите на Спилбърг газят... Бийбър ще ходи на курсове за... Влаковете са най-романтичното... Нина Добрев взе награда за... Джулия Робъртс си мислела, че е... Едва половината от туристите... Конете комуникират с уши Марион Котияр иска да изиграе... Липсата на светлина в офиса... Руска контролна агенция... Уилям и Кейт ще почиват в... Хелън Мирън: Храната е любов Четирикраки показваха магарии... От 1960 г. размерът на обувките ни...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.