От 1960 г. размерът на обувките ни се е увеличил с 2 номера

Размер на шрифта: a | a | a 18:15 22 юли 2014
Случвало ли ви се е да отидете в магазин за обувки и да пробвате обувка с номера, който обикновено носите и тя да ви е малка? Според ново изследване почти всички носим погрешния размер обувки.
Размерът на крака през целия живот се променя неусетно и по-малко, но това обяснява защо не можете да обуете обувки, които сте носели преди 10 години. А малкият размер може да предизвика сериозни и болезнени проблеми.
Като цяло, средният номер на обувките ни от 1960 г. досега се е променил с два номера. Известният дизайнер на обувки Стюарт Вайцман обясни пред "Уолстрийт Джърнъл", че неговата компания е започнала да произвежда по-големи номера. Ако преди години средният размер на носените от жените обувки е бил 38, по-късно се е увеличил до 39, то сега е между 42 и 43. Именно заради това той произвежда повече бройки от големите номера на обувките си, за да отговори на нарастващото търсене на пазара.
Изследването показва още, че половината от жените и една трета от мъжете си купуват обувки, които не отговарят на номера им. На продавачките все по-често им се случва да обслужват клиенти, които не знаят кой номер обувки носят. "За съжаление решение на проблема няма, освен да бъдете с широко отворени очи, когато купувате. Често номерата варират при една или друга марка, модел или в зависимост от сезона, за който пазарувате", обясняват експерти.

реклама
реклама
реклама
Да избереш вярната посока Пласидо Доминго е рекордьор на... Зелена градина на покрива... Кулинарни изкушения със скариди 100 жени в безстрашна фотосесия Десетки възстановчици се... 46-ти пехотен Добрички полк... Канят ни на танцов спектакъл... 46-ти пехотен Добрички полк... Екзотични ритми от три... Българският филм „Урок“... Великата китайска стена... Родното място на Чингиз Хан... Далай Лама отпразнува... "Wave rider" - изложба за любовта,... 62-годишният модел Мари Хелвин с... Динозаврите на Спилбърг газят... Бийбър ще ходи на курсове за... Влаковете са най-романтичното... Нина Добрев взе награда за... Джулия Робъртс си мислела, че е... Едва половината от туристите... Конете комуникират с уши Марион Котияр иска да изиграе... Липсата на светлина в офиса... Руска контролна агенция... Уилям и Кейт ще почиват в... Хелън Мирън: Храната е любов Четирикраки показваха магарии... Вин Дизел: "Бързи и яростни 7"...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.