Китай: Тлъста глоба за режисьор заради много деца

Размер на шрифта: a | a | a 17:45 09 януари 2014
Видният китайски кинорежисьор Чжан Имоу, който наруши правилата на семейното планиране в родината си, ще трябва да плати глоба от 7,48 милиона юана /900 000 евро/, тъй като си е позволил да има много деца, съобщават властите.
Големият размер на глобата е изчислен въз основа на неговите доходи и беше определен след няколко месеца разногласия по въпроса за сериозността на нарушението на режисьора.
За да сложи край на неяснотата, в началото на декември Джан Имоу призна, че има двама сина и една дъщеря от сегашната си съпруга и поднесе извинения, но се оправда с традиционната нагласа, че децата са залог за просперитета на семейството. Той обаче има и едно дете от първата си съпруга. Властите в град Бингу, където е местожителството на съпругата на режисьора, аргументираха размера на глобата с факта, че "те са нарушили каноните на семейното планиране", раждайки цели три деца. В разследването на нарушението са участвали 9 екипа, които са работили 6 месеца.

реклама
реклама
реклама
Да избереш вярната посока Пласидо Доминго е рекордьор на... Зелена градина на покрива... Кулинарни изкушения със скариди 100 жени в безстрашна фотосесия Десетки възстановчици се... 46-ти пехотен Добрички полк... Канят ни на танцов спектакъл... 46-ти пехотен Добрички полк... Екзотични ритми от три... Българският филм „Урок“... Великата китайска стена... Родното място на Чингиз Хан... Далай Лама отпразнува... "Wave rider" - изложба за любовта,... 62-годишният модел Мари Хелвин с... Динозаврите на Спилбърг газят... Бийбър ще ходи на курсове за... Влаковете са най-романтичното... Нина Добрев взе награда за... Джулия Робъртс си мислела, че е... Едва половината от туристите... Конете комуникират с уши Марион Котияр иска да изиграе... Липсата на светлина в офиса... Руска контролна агенция... Уилям и Кейт ще почиват в... Хелън Мирън: Храната е любов Четирикраки показваха магарии... От 1960 г. размерът на обувките ни...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.