Японките изгарят най-много на слънце

Размер на шрифта: a | a | a 18:08 14 юли 2014
От рак на кожата до лунички, опасностите от слънчевите бани са добре известни, но изглежда много дами по света пренебрегват съветите на специалистите.
Ново изследване на Glossybox за навиците за придобиване на тен по света разкриват, че японките изгарят най-много. Две трети от анкетираните признават, че лицето им изгаря поне веднъж през летните месеци. 70% от германките са използвали солариум поне веднъж в живота си.
Изследването е проведено сред 13 831 души. То разкрива, че британките са най-склонни да използват слънцезащитни продукти. На второ място са американките.
Повече от две трети от анкетираните, 68%, споделят, че обичат да се излагат на слънчевите лъчи между 11 сутринта и 3 часа следобед.
Участниците в изследването, проведено през месец май, са от Великобритания, САЩ, Швеция, Франция, Германия и Япония. 99% от анкетираните са жени.
Повече от три четвърти от французойките се чувстват по-привлекателни с бронзов тен. Най-голямото им притеснение е как да предпазят косата си от вредните лъчи. 50% от тях си купуват продукти за топлинна защита през лятото.
49% от шведките също използват слънцезащитни продукти за косата си.
Японките изгарят най-много, въпреки че 96% от тях опитват да избягват вредните слънчеви лъчи. 93% използват слънцезащитни продукти за коса.
Германките обичат солариума. Сред тях има най-малко изгорели, само 10%.

реклама
реклама
реклама
Да избереш вярната посока Пласидо Доминго е рекордьор на... Зелена градина на покрива... Кулинарни изкушения със скариди 100 жени в безстрашна фотосесия Десетки възстановчици се... 46-ти пехотен Добрички полк... Канят ни на танцов спектакъл... 46-ти пехотен Добрички полк... Екзотични ритми от три... Българският филм „Урок“... Великата китайска стена... Родното място на Чингиз Хан... Далай Лама отпразнува... "Wave rider" - изложба за любовта,... 62-годишният модел Мари Хелвин с... Динозаврите на Спилбърг газят... Бийбър ще ходи на курсове за... Влаковете са най-романтичното... Нина Добрев взе награда за... Джулия Робъртс си мислела, че е... Едва половината от туристите... Конете комуникират с уши Марион Котияр иска да изиграе... Липсата на светлина в офиса... Руска контролна агенция... Уилям и Кейт ще почиват в... Хелън Мирън: Храната е любов Четирикраки показваха магарии... От 1960 г. размерът на обувките ни...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.