Добруджански майстор-ковач се представя на изложба във Варна

Размер на шрифта: a | a | a 18:30 19 ноември 2013
Автор: ДТ
Майсторът-ковач от Добрич Мирослав Милев ще представи своята колекция „От огън и желязо” - художествена обработка на метала в празнична изложба на творци-приложници, организирана от Галерия “Дарзалас” във Варна. Повече от 15 години Мирослав Милев изработва изделия от ковано желязо за бита, като подчинява метала и формата на художествения проект. Всички изделия са уникати, ръчна изработка.
Изложбата бе официално открита снощи. Тя е подредена в Арт салона на Радио Варна.
Артистични и оригинални предложения от четирима автори, които предколедно представят своите майсторски изпълнения, събрани в колекции могат да видят посетителите на изложбата.
Светлана Костова от София представя колекцията си „Пътят на светлината” - художествен текстил от ръчно изработен вълнен филц (плъст). Светлана Костова е завършила приложна графика и рекламен дизайн в Колеж по мода и дизайн "Св.Ариадна". Преподавател е по ръчно изработване на вълнен филц (плъст) . Организира различни нива курсове за обучение по плъсти.
Диана Раданова от Варна участва в изложбата с колекция „Коледни отблясъци” - пластични форми от стопено стъкло. Знанията си за силикатния дизайн Диана Раданова получава при Данаил Николов, известен специалист в тази област. За изработване на пластичните форми тя използва метода на стопеното стъкло (fusion glass).
Росица Миладинова от Варна ще предложи уъркшоп с шаржови колажи на 26, 27, 28 ноември от 14 ч. до 17.30 ч. Росица Миладинова е завършила художественото училище в Троян и Националната художествена академия в София, специалност керамика. Възпитаничка е на проф. Джидров. Артистичните й изяви са в областта на живописта, приложното изкуство и пърформанса.
В дните преди Коледа Светлината и Любовта се засилват, появява се копнежът да сбъднем нечие красиво желание или някой тайничко да сбъдне нашето. Не знаем дали на Коледа се случват чудеса, но приближавайки се към празника сякаш предусещаме радостта от предстоящите хубави моменти, които ни очакват. И въпреки че навън е все още късна есен, Галерия “Дарзалас” и авторите на една много уютна изложба предлагат да не чакаме да влезем в декември, да се настроим още сега за коледните приготовления и подаръците, а празничното настроение само ще ни споходи.
реклама
реклама
реклама
Да избереш вярната посока Пласидо Доминго е рекордьор на... Зелена градина на покрива... Кулинарни изкушения със скариди 100 жени в безстрашна фотосесия Десетки възстановчици се... 46-ти пехотен Добрички полк... Канят ни на танцов спектакъл... 46-ти пехотен Добрички полк... Екзотични ритми от три... Българският филм „Урок“... Великата китайска стена... Родното място на Чингиз Хан... Далай Лама отпразнува... "Wave rider" - изложба за любовта,... 62-годишният модел Мари Хелвин с... Динозаврите на Спилбърг газят... Бийбър ще ходи на курсове за... Влаковете са най-романтичното... Нина Добрев взе награда за... Джулия Робъртс си мислела, че е... Едва половината от туристите... Конете комуникират с уши Марион Котияр иска да изиграе... Липсата на светлина в офиса... Руска контролна агенция... Уилям и Кейт ще почиват в... Хелън Мирън: Храната е любов Четирикраки показваха магарии... От 1960 г. размерът на обувките ни...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.