Бедните в САЩ са по-дебели от богатите

Размер на шрифта: a | a | a 16:40 14 януари 2014
Според проучване през последното десетилетие се наблюдава спад при затлъстелите младежи от богати семейства за сметка на тези от по-бедните. Като основна причина за проблема учените от университета в Харвард посочват липсата на физически упражнения.
"Стигнахме до заключението, че са налице различни нива на затлъстяване при различните класи от обществото", коментират изследователите.
Изследването е направено на база семейните доходи и това какво образование са получили родителите на децата.
По средата на първото десетилетие на новия век проучването показва спад при затлъстелите деца, чиито родители са завършили колеж. За сметка на тях броят на по-дебелите младежи, чиито родители нямат диплома, се е увеличил. "Разликата между тях се корени в липсата на спорт и физическа активност. Образованите семейства са в пъти по-склонни на физическа активност като разходки, каране на колело и движение като цяло. Липсата на качествена храна също се отразява върху килограмите на по-бедните", коментира професор Каиса Снелман, участвала в проучването.
Според експертите затлъстяването при младите хора може да доведе до бъдещи здравословни проблеми, като например диабет от втори тип и повишаване на кръвното налягане.

реклама
реклама
реклама
Да избереш вярната посока Пласидо Доминго е рекордьор на... Зелена градина на покрива... Кулинарни изкушения със скариди 100 жени в безстрашна фотосесия Десетки възстановчици се... 46-ти пехотен Добрички полк... Канят ни на танцов спектакъл... 46-ти пехотен Добрички полк... Екзотични ритми от три... Българският филм „Урок“... Великата китайска стена... Родното място на Чингиз Хан... Далай Лама отпразнува... "Wave rider" - изложба за любовта,... 62-годишният модел Мари Хелвин с... Динозаврите на Спилбърг газят... Бийбър ще ходи на курсове за... Влаковете са най-романтичното... Нина Добрев взе награда за... Джулия Робъртс си мислела, че е... Едва половината от туристите... Конете комуникират с уши Марион Котияр иска да изиграе... Липсата на светлина в офиса... Руска контролна агенция... Уилям и Кейт ще почиват в... Хелън Мирън: Храната е любов Четирикраки показваха магарии... От 1960 г. размерът на обувките ни...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.