Балони с оперни певци и римски пазар показва "Аз, градът" в Русе

Размер на шрифта: a | a | a 18:37 18 юни 2014
Балони с оперни певци, които ще пеят в небето и възстановка на римски пазар с древна римска кухня са сред атракциите, които ще предложи третото издание на фестивала за съвременна градска култура "Аз, градът" в Русе. Фестивалът ще се проведе от 20 до 29 юни и ще бъде посветен на река Дунав и творците в крайдунавския град.
В рамките на 10 дни ще се случат 22 артистични проекта, които обединяват 33 събития на 10 сцени на различни места в Русе, разказа началникът на отдел "Култура" Ива Чавдарова. Фестивалът е разделен на три тематични модула – "Градът край реката", "Отраженията на града" и "Ах, този град". Те ще представят пред публиката възстановки, пърформанси, спектакли и концерти, съчетани с аудиовизия и мултимедия, ще има още ателиета, пленери, площадни и хепънинг акции, риалити формати. Всички те са дело на различни артисти и формации, като има участници от всички поколения.
Сред най-интересните проекти са възстановката на римския пазар на крепостта Сексагинта Приста, макетите на първите неща, които са се случили в Русе, операта в балони, изявата на оркестър "Карандила" в ромския квартал "Селеметя". Специален акцент е отделен на джаза, където за първи път на сцената ще стъпят със свои импровизации ученици от Училището по изкуствата. Други проекти ще дават възможност на русенци да си правят селфи на фона на интересни сгради или пък в мобилна фотокабина да си правят свои филми. Ще има и много танци, ателиета за деца, а част от фестивала е и Русенският карнавал. Финалът ще бъде поставен на 29 юни, когато залезът на Дунава ще събере край реката много хора, за да се забавляват заедно и да пуснат бутилка с послание във водата.

реклама
реклама
реклама
Да избереш вярната посока Пласидо Доминго е рекордьор на... Зелена градина на покрива... Кулинарни изкушения със скариди 100 жени в безстрашна фотосесия Десетки възстановчици се... 46-ти пехотен Добрички полк... Канят ни на танцов спектакъл... 46-ти пехотен Добрички полк... Екзотични ритми от три... Българският филм „Урок“... Великата китайска стена... Родното място на Чингиз Хан... Далай Лама отпразнува... "Wave rider" - изложба за любовта,... 62-годишният модел Мари Хелвин с... Динозаврите на Спилбърг газят... Бийбър ще ходи на курсове за... Влаковете са най-романтичното... Нина Добрев взе награда за... Джулия Робъртс си мислела, че е... Едва половината от туристите... Конете комуникират с уши Марион Котияр иска да изиграе... Липсата на светлина в офиса... Руска контролна агенция... Уилям и Кейт ще почиват в... Хелън Мирън: Храната е любов Четирикраки показваха магарии... От 1960 г. размерът на обувките ни...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.