Нова спънка пред строежа на депото в Стожер

Отмениха решение за избрания одитор по проекта

Размер на шрифта: a | a | a 18:22 30 юли 2013
Автор: ДТ
Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на кмета на Община Добрич Детелина Николова, с което е обявено класирането и участника, избран за изпълнител в процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Извършване на одит по изпълнение на дейностите и отчитане на разходите по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъци в регион Добрич“, финансиран от ОП “Околна среда 2007-2013 г“.
По жалбата на „Финанс Одит“ ДЗЗД проучването показа, че кандидат, избран за изпълнител на обществената поръчка, Обединение „Европроект одит Добрич“, не е подал офертата си съгласно изискванията на Закона за обществените поръчки. Има неяснота дали обединението или „Римеса одит“ ЕООД - дружество, част от него, е участник в процедурата. По тази причина Комисията за защита на конкуренцията счита, че офертата, подадена от този кандидат, е следвало да бъде предложена за отстраняване, а не допусната до оценяване и класиране.
Производството още установи, че експертът–одитор, предложен от другата заинтересована страна, „АФА-ВОК“ ДЗЗД в София, не отговаря на изискването за определено образование в областта на информационните технологии. Този факт сам по себе си е основание за отмяна на обжалваното решение, доколкото на участника не е указано да приведе офертата си в съответствие с изискванията на възложителя.
Комисията за защита на конкуренцията връща процедурата от етап разглеждане, оценяване и класиране на офертите в съответствие с изискванията на закона и мотивите в решението. Това със сигурност ще забави старта на строежа на новото депо за твърди битови отпадъци, което трябва да се използва от осемте общини в Добричка област и шуменската Никола Козлево.


реклама
реклама
реклама
„Рецепта” за живот: Най-важно... Забравеното детство Спазвайте противопожарните... Областният управител изказа... Започна електронния прием в... Добричлийка грабна среброто на... Проект за младежки аварийни... Подготвят 130 безработни за... Увеличава се броят на... Обучават над 300 безработни в... Предложения за побратимяване с... Предложения за побратимяване с... Нова съдебна зала работи в... ВМРО припомня унизителния... Общината предприема стъпки за... Представиха националните... В европейската седмица на... Педагози от Помощното училище... Ученици от ПМГ "Иван Вазов"... Община Добрич набира заявления... Дариха велосипеди на децата от... “Преименуваха” парка на Добрич Пункт за ненужни за... Още две нови електронни услуги... 60 000 лв. влагат в детска... Почистват част от подлезите в... Продължава работата по проекта... Почистват проблемните зони по... Туристите да внимават за... Водни игри за децата от “Еко...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.