Младежи обучават връстници на методи за борба с глобалното затопляне

Размер на шрифта: a | a | a 19:00 22 август 2013
Автор: ДТ
Добруджанско аграрно и бизнес училище организира на 26 август еднодневно обучение за младежи, свързано с борба с глобалното затопляне и климатичните промени. Събитието ще включва интерактивни игри и уоркшопове, които да провокират находчивостта и състезателния дух на участниците, като същевремено ги запознаят с различни начини за опазване на околната среда, иновативни еко-практики и предложения за това как по-добре бихме могли да се грижим за нашата природа.
Обучението се организира в рамките на проекта  "Предаване на екологична отговорност в междукултурна среда: Комуникационни техники за мобилизиране на младежки дейности за борба с промяната в климата". Иницииран е от шест държави от три континента - България, Италия, Полша, Кения, Танзания и Непал.
Конкретната цел на събитието е да приобщи млади хора от България към идеята за отговорно отношение към климатичните промени и да мотивира активното им участие в опазването на околната среда.
Обучението е отворено за всички младежи, които имат интерес по темата. Заявяване на участие се приемат до края на днешния ден на телефони 052/620 871 или 0885 965 651, както и на e-mail: climate.change.diaries@gmail.com. Обучението ще се състои във Варна, ул. "Оборище" 13А (на ъгъла на бул. "Сливница" и ул. "Оборище"), стая 408.

реклама
реклама
реклама
„Рецепта” за живот: Най-важно... Забравеното детство Спазвайте противопожарните... Областният управител изказа... Започна електронния прием в... Добричлийка грабна среброто на... Проект за младежки аварийни... Подготвят 130 безработни за... Увеличава се броят на... Обучават над 300 безработни в... Предложения за побратимяване с... Предложения за побратимяване с... Нова съдебна зала работи в... ВМРО припомня унизителния... Общината предприема стъпки за... Представиха националните... В европейската седмица на... Педагози от Помощното училище... Ученици от ПМГ "Иван Вазов"... Община Добрич набира заявления... Дариха велосипеди на децата от... “Преименуваха” парка на Добрич Пункт за ненужни за... Още две нови електронни услуги... 60 000 лв. влагат в детска... Почистват част от подлезите в... Продължава работата по проекта... Почистват проблемните зони по... Туристите да внимават за... Водни игри за децата от “Еко...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.