С благотворителна изложба помагат на пострадалите при наводнението

Размер на шрифта: a | a | a 21:07 23 юли 2014
Автор: Ана Иванова
Благотворителна изложба под наслов ,,ЗаЕдно БлагоТворим” бе подредена вчера в изложбената зала на  Вила ди Полета. Експозицията имаше за цел да събере и дари средства на пострадалите при наводнението в нашия град в нощта на 19 срещу 20 юни. Идеята за инициативата е на три дейни и амбициозни студентки– Жени Тодорова, Пламена Петрова и София Борисова. Младите момичета са участвали и преди  в благотоврителни кампании, като активно са се включили в инициативата ,,Жълти стотинки”, събраните пари от която са били дарени на болницата в Добрич. Средствата за изложбата ще се използват за закупуване на строителни материали, които ще бъдат от голяма помощ за пострадалите. Искрено се надяваме да успеем да съберем възможно най-голяма сума и да сме полезни на всички, които имат нужда.
Инициативата се случва благодарение на много добри хора, които се отзоваха. Със сигурност заслугата не е само наша, а и на приятели без чиято помощ нямаше да успеем да се справим. Искрено им благодарим, коментира Пламена Петрова. Очакваме да има голям интерес към събитието и добричлии да се включат безвъзмездно, за да помогнат на своите бедстващи съграждани, посочи още тя.
На изложбата бяха представени около 30 платна на известни и талантливи български художници. Сред художниците, дарили безкористно платната си са Александър Генов от Стара Загора, доброволец в Чехия, добричките художници Велина Христова, Николай Ханзъров, Мая Иванова и др. Собственикът Богдан Богдев също ще се включи в инициативата, като дари събраните средства от консумацията.
реклама
реклама
реклама
Талантите от фестивала... Редят ретроспективна изложба... Фотографска изложба на Мариета... Концерти в Добрич и Балчик за 70... Джаз концерт поднася трио в... Джаз концерт поднася трио в... Музикалната култура на далечни... Деца от ДГ „Славейче” с първа... Четирима майстори на графиката... Културен афиш Изложба „Различните форми на... "Златна книга за Златна... Трио „София класик” гостува в... За пети път ще се проведе феста... Премиера на „Това съм аз, това... Богата на събития Национална... Куклен спектакъл за Mаша и... Страстната седмица - изпълнена... Наградиха таланти от студио... Коледен концерт изнесе... Младежки център стартира... Талантливо момиче от Добрич... Музикално-поетично матине в... Международен пленер “Мистика... Група “Епизод” с концерт за... Старите книги на добричлии... Седем приза получиха таланти... Изложба на тема „Лято“... Изложба на стари български... Димитър Минков от Добрич взе...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.