Приключва лятната програма за деца в галерията

Размер на шрифта: a | a | a 19:08 26 август 2015
Заключително занимание в „Лятната работилница за въображение“ ще се състои от 10.30 ч. на 27 август, съобщават от Художествената галерия в Добрич. Децата участвали в лятната програма към културната институция ще рисуват на стената автопортретите си. 
За поредна година галерията е любимо място за детско творчество през летните дни. „Лятната работилница за въображение“ заработи на първи юни - деня на детето, с празнично занимание, посветено на Малкия принц и рисунките на Егзюпери. Всеки ден през лятото децата разглеждаха постоянната експозиция и гостуващите изложби в галерията. Рисуваха на възглавнички в залите и научаваха интересни факти за художниците Златю Бояджиев, Владимир Димитров – Майстора, Стоян Венев, Бенчо Обрешков и др.
В образователната програма на галерията важна роля имат мултимедийните презентации на различни теми. Децата научиха за първобитното изкуство, скулптурата през вековете, портрета и автопортрета,  изкуството на илюстрацията, импресионизма, Клод Моне, абстракцията и др.
Богатата експозиция  на галерията дава възможност да се илюстрират с примери всички жанрове в изобразителното изкуство - натюрморт, пейзаж, портрет, фигурална композиция, както и разнообразните живописни и графични техники.
Децата рисуваха с различни материали – въглен, молив, пастел, креда, акварел, темпера, смесена техника, апликираха, правиха картички с миди и ароматни билки. Всяка сряда се организираха занимания с глина. На една от стените в Работилница за  въображение малките художници цяло лято редиха своите творби, с които участваха в конкурс на тема ‚,Моето лято  в галерията‘‘. Той беше обявен в началото на лятото, за да могат децата да споделят свойте впечатления от посещенията си в галерията, а също да бъдат поощрени усилията на тези, които редовно посещават заниманията и рисуват с увлечение.
На 28 август от 10.30 ч. се открива изложба с наградените рисунки от конкурса. Експозицията ще бъде подредена в Работилницата за въображение. На най-добрите малки художници ще бъдат връчени награди. Слайдшоу ще припомни моменти от приятните преживявания на децата в света на изобразителното изкуство. Екипът е подготвил изненади за всички, които цяло лято изпълват със слънчево настроение залите на галерията. ДТ

реклама
реклама
реклама
Талантите от фестивала... Редят ретроспективна изложба... Фотографска изложба на Мариета... Концерти в Добрич и Балчик за 70... Джаз концерт поднася трио в... Джаз концерт поднася трио в... Музикалната култура на далечни... Деца от ДГ „Славейче” с първа... Четирима майстори на графиката... Културен афиш Изложба „Различните форми на... "Златна книга за Златна... Трио „София класик” гостува в... За пети път ще се проведе феста... Премиера на „Това съм аз, това... Богата на събития Национална... Куклен спектакъл за Mаша и... Страстната седмица - изпълнена... Наградиха таланти от студио... Коледен концерт изнесе... Младежки център стартира... Талантливо момиче от Добрич... Музикално-поетично матине в... Международен пленер “Мистика... Група “Епизод” с концерт за... Старите книги на добричлии... Седем приза получиха таланти... Изложба на тема „Лято“... Изложба на стари български... Димитър Минков от Добрич взе...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.