Световноизвестният български пианист и композитор проф. Виктор Чучков е председател на журито.

Млади музиканти от пет държави участват в “Надежди, таланти, майстори”

Размер на шрифта: a | a | a 21:05 08 септември 2014
Автор: Галина Михайлова
56 са участниците в 18-ото издание на Международния младежки музикален конкурс “Надежди, таланти, майстори”, който ще се проведе от 11 до 15 септември в Добрич. На добричка сцена своя талант ще покажат изпълнители на възраст от 6 до 35 години от България, Турция, Азербайджан, Полша и Великобритания. Те ще се изявяват в категориите: солисти инструменталисти /пиано, цигулка, виолончело/, клавирни дуа и  камерни ансамбли /струнни,  клавирни – от сонатно дуо до секстет включително/.
Изпълненията на участниците ще оценява авторитетно жури с председател световноизвестния български пианист и композитор проф. Виктор Чучков и членове проф. Милена Моллова /пиано/, Благородна Танева /цигулка/, Христо Танев /виолончело/ и Драгомир Ненов.
Музикалният форум ще се открие тържествено от 18 ч. на 11 септември с концерт на Зорница Иларионова – цигулка и проф. Милена Моллова – пиано в зала “Нели Божкова”. Програмата включва изпълнения на Соната за цигулка и пиано N2 от Сергей Прокофиев, Поема от Ернест Шосон, Изаи - Каприз във форма на валс на Камий Сен-Санс. Конкурсната програма на “Надежди, таланти, майстори” стартира по-рано - от 13 ч. същия ден в концертна зала “Добрич”.Награждаването и галаконцерта на лауреатите на 18–ото издание на “Надежди, таланти и майстори” е на 14 септември от 17 часа в зала “Нели Божкова”. Музикалният форум е под патронажа на кмета на Добрич Детелина Николова и се организира от Общината. 
реклама
реклама
реклама
Талантите от фестивала... Редят ретроспективна изложба... Фотографска изложба на Мариета... Концерти в Добрич и Балчик за 70... Джаз концерт поднася трио в... Джаз концерт поднася трио в... Музикалната култура на далечни... Деца от ДГ „Славейче” с първа... Четирима майстори на графиката... Културен афиш Изложба „Различните форми на... "Златна книга за Златна... Трио „София класик” гостува в... За пети път ще се проведе феста... Премиера на „Това съм аз, това... Богата на събития Национална... Куклен спектакъл за Mаша и... Страстната седмица - изпълнена... Наградиха таланти от студио... Коледен концерт изнесе... Младежки център стартира... Талантливо момиче от Добрич... Музикално-поетично матине в... Международен пленер “Мистика... Група “Епизод” с концерт за... Старите книги на добричлии... Седем приза получиха таланти... Изложба на тема „Лято“... Изложба на стари български... Димитър Минков от Добрич взе...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.