Задържаха издирван в Полша сводник

Размер на шрифта: a | a | a 20:42 11 август 2013
Автор: Пламен Николов
Окръжният съд в Добрич наложи постоянна мярка “задържане под стража” на 38-годишния Шенол К. Ил. За задържането му на 17 април е издадена Европейска заповед за арест от окръжните съдии във Варшава. Полските власти издирват  Шенол Ил. по разследване за трафик на хора и склоняване към проституция. За това деяние наказателните закони в Полша предвиждат до 15 години затвор. В периода декември 2008 г. – февруари 2009 г. в германския град Щутгарт Шенол Ил. купил от неустановен мъж полска проститутка. За да й стане сводник добричлията платил 300 евро. В Полша той я експлоатирал сексуално, като я използвал за проституция и ежедневно е получавал от нея не по-малко от 25 евро. По българския Наказателен кодекс това престъпление се наказва с от 1 до 6 години затвор. Шенол Ил. е задържан от полицията в Добрич на 7 август.
От прокуратурата пледираха, че Европейската заповед за арест е издадена според изискванията и дава основание за вземане на най-строгата мярка за неотклонение спрямо 38-годишния мъж.
Адвокатът на Шенол Ил. посочи, че нямало аргументи, които да предполагат опасност подзащитния му да се укрие или да извърши друго престъпление. Шенол Ил. имал адресни регистрации в Добрич и във Франкфурт на Майн в Германия, където работи. Полските съдебни власти не го били намерили на временния му адрес в Полша и приели, че той се укрива. Защитникът смята, че те трябвало да го призоват да се яви в съда, вместо да го издирват с Европейска заповед за арест. Адвокатът пледира на подзащитния му да бъде определена мярка за неотклонение домашен арест.
Шенол Ил. помоли до приключване на производството за предаването му на полските власти да бъде с за мярка за неотклонение домашен арест, за да се погрижи за семейството си.
Окръжният съд, прие, че задържането под стража е единствената адектватна мярка към настоящия момент. Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

реклама
реклама
реклама
Съдът остави в ареста... Отново пияни и дрогирани... Спипаха наркодилъри Младеж пострада в катастрофа с... Пратиха банков служител зад... Условна присъда и пробация... Добричлия е с комоцио след... Задържаха млада жена заради... Осъдиха условно производител... Крадец с богато досие се... В Добричко хванаха нарко група... В Балчик заловиха непълнолетни... Бизнесмен от Варна загина при... Осъдени в Холандия наши... Пуснаха от ареста... Осъдиха условно крадец Условни присъди получиха... Двама пострадаха в катастрофа Условна присъда получи крадец... Хванаха крадец Седемгодишно румънче бере душа... Спипаха трима с минимално... 33-годишен моторист от Добрич... 80-годишна пострада пресичайки... Пиян шофьор загуби контрол и се... Двама в нетрезво състояние и... Заловиха жена взела 135 лв. от... Изловиха двама с канабис и... Отново пияни зад волана в Добрич Трима пострадали и един...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.