Сводник застана на подсъдимата скамейка, съдят го и за пране на пари

Размер на шрифта: a | a | a 17:41 29 октомври 2017
Автор: ДТ
В Окръжен съд - Добрич започна дело за пране на пари срещу Мирослав М. от варненското село Кипра. 42-годишният мъж е обвинен, че през периода от 2009-а до 2011 г., при условията на продължавано престъпление, във варненското село Кипра, Франция и Германия, е извършил финансови операции и сделки с имущество в особено големи размени със средства, за които е знаел, че са били придобити чрез извършено от него тежко умишлено престъпление - трафик на жени през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия. Според обвинението, в посочения период чрез системи за бързо разплащане подсъдимият е получавал или изпращал различни суми, придобити чрез извършеното престъпление. Прокуратурата твърди, че с част от незаконните средства той купил три леки автомобила и дворно място в Девня. Общата стойност на извършените финансови операции и сделките с имущество възлиза на 73 290.30 лева и случаят е особено тежък, сочи обвинението.
42-годишният български гражданин вече е излежал 4-годишна ефективна присъда във Франция, след като Върховният съд на Страсбург го е признал за виновен по обвинение за тежка форма на сводничество. Наложена му е била и окончателна забрана за влизане на територията на Франция. Със съдебното решение, постановено през февруари 2013г., Върховният съд на Страсбург е признал подсъдимия за виновен в това, че заедно с още 3 жени и двама мъже от България, през 2010-а и 2011 година в Страсбург и на територията на цяла Франция са подпомагали, насърчавали и улеснявали проституцията на няколко млади жени или са упражнявали натиск върху тях, за да проституират.
Мирослав М. е последният от общо седем души, привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за пране на пари. Останалите шестима се признаха за виновни по повдигнатите им обвинения и сключиха споразумения с прокуратурата, които Окръжен съд - Добрич одобри. 
42-годишният мъж не се признава за виновен с мотива, че вече е изтърпял наказание във Франция за престъпления, които са заложени и в сегашното обвинение срещу него. Подсъдимият твърди още, че не е придобивал посоченото движимо и недвижимо имущество с пари от престъпна дейност.
В днешното съдебно заседание Мирослав М. и неговият адвокат поискаха делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, като приеха да не се провежда разпит на посочените в обвинителния акт свидетели и вещи лица, но без да признават изцяло фактите, изложени от обвинението. Съдебното следствие започна с разпит на други двама свидетели, посочени от защитата. Съдебният състав допусна  изготвяне на допълнителна съдебно-счетоводна експертиза по делото. Процесът ще продължи на 24 ноември, от 10.00 часа.

реклама
реклама
реклама
Осъдиха условно бившия... Откриха и изправиха пред съда... Уличен в кражба и грабеж влиза... Условни присъди получиха пиян... Осъдиха условно “муле” на... Убиец остава в ареста Осъден за изнасилване... Съдът остави в ареста... Отново пияни и дрогирани... Спипаха наркодилъри Младеж пострада в катастрофа с... Пратиха банков служител зад... Условна присъда и пробация... Добричлия е с комоцио след... Задържаха млада жена заради... Осъдиха условно производител... Крадец с богато досие се... В Добричко хванаха нарко група... В Балчик заловиха непълнолетни... Бизнесмен от Варна загина при... Осъдени в Холандия наши... Пуснаха от ареста... Осъдиха условно крадец Условни присъди получиха... Двама пострадаха в катастрофа Условна присъда получи крадец... Хванаха крадец Седемгодишно румънче бере душа... Спипаха трима с минимално... 33-годишен моторист от Добрич...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.