Съдят лихвар от Рогачево

Размер на шрифта: a | a | a 19:36 26 септември 2013
Автор: ДТ
Окръжният съд в Добрич даде ход на дело за неправомерна банкова и кредитна дейност срещу 51-годишен мъж от с. Рогачево. На подсъдимата скамейка е изправен Стоян Ст. М. от балчишкото село. Той е обвинен, че в периода 2004 – 2009 г. в Балчик, Добрич и Враца, без съответно разрешение, издадено от Централната банка по Закона за банките и от БНБ по Закона за кредитните институции е извършвал по занятие банкови сделки. Стоян Ст. предоставял заеми срещу лихва на нуждаещи се. От тази незаконна дейност мъжът неправомерно се облагодетелствал с 64 271 лв.
В началото на вчерашното заседание адвокатът на подсъдимия  заяви, че се отказва от защитата му, поради различия в защитната линия. Подзащитният му потвърди, че имат разногласия и по тази причини оттегля дадените пълномощия. Подсъдимият поиска да бъде даден  ход на делото като заяви, че ще се защитава сам.
По негово искане съдът отложи разпита на вещото лице, изготвило съдебно-счетоводна експертиза по делото. Стоян М. обясни, че в представеното заключение има неточности, а той се нуждае от време, за да подготви въпросите си и да представи доказателства по тях. Съдебният състав го задължи да формулира за следващото съдебно заседание конкретни въпроси към вещото лице.
Магистратите разпитаха четирима свидетели по делото и разпоредиха да бъде принудително доведен друг, неявил се вчера в съдебната зала. Процесът ще продължи на 7 ноември 2013 г.
реклама
реклама
реклама
Съдът остави в ареста... Отново пияни и дрогирани... Спипаха наркодилъри Младеж пострада в катастрофа с... Пратиха банков служител зад... Условна присъда и пробация... Добричлия е с комоцио след... Задържаха млада жена заради... Осъдиха условно производител... Крадец с богато досие се... В Добричко хванаха нарко група... В Балчик заловиха непълнолетни... Бизнесмен от Варна загина при... Осъдени в Холандия наши... Пуснаха от ареста... Осъдиха условно крадец Условни присъди получиха... Двама пострадаха в катастрофа Условна присъда получи крадец... Хванаха крадец Седемгодишно румънче бере душа... Спипаха трима с минимално... 33-годишен моторист от Добрич... 80-годишна пострада пресичайки... Пиян шофьор загуби контрол и се... Двама в нетрезво състояние и... Заловиха жена взела 135 лв. от... Изловиха двама с канабис и... Отново пияни зад волана в Добрич Трима пострадали и един...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.