Решават за отнемане на имущество от наркодилъра Светослав Пасев – Калника

Държавата поиска имоти за над 120 000 лв. от тартора на разбита банда за разпространение на дрога

Размер на шрифта: a | a | a 18:37 18 юни 2013
Окръжният съд в Добрич обяви за решаване дело, заведено по иск на Комисията за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност срещу 37-годишния Светослав Николаев Пасев, известен в подземния свят на Добрич с прозвището Калника.
Представител на комисията пледира вчера пред съда, че е установена разлика в извършените от осъдения за разпространение на наркотици мъж и получените от него законни приходи. Разликата е над 1000 минимални работни заплати.
Държавата претендира да бъде отнето от Светослав Пасев имущество на стойност 122 432 лв. На толкова е оценено придобитата от Светослав Пасев собственост, за която липсват данни за законни източници. Комисията иска да му бъдат отнети дружествени дялове и парични суми.
Искът срещу Калника е заведен въз основа на влязла в сила на 17 декември 2010 г. присъда, с която Светослав Пасев е признат за виновен, че през 2009 г. е организирал и ръководил въоръжена престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици.

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ТОЗИ МАТЕРИАЛ ЧЕТЕТЕ В ПЕЧАТНОТО ИЗДАНИЕ НА В. "ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА" В БРОЯ ОТ 19 ЮНИ
реклама
реклама
реклама
Съдът остави в ареста... Отново пияни и дрогирани... Спипаха наркодилъри Младеж пострада в катастрофа с... Пратиха банков служител зад... Условна присъда и пробация... Добричлия е с комоцио след... Задържаха млада жена заради... Осъдиха условно производител... Крадец с богато досие се... В Добричко хванаха нарко група... В Балчик заловиха непълнолетни... Бизнесмен от Варна загина при... Осъдени в Холандия наши... Пуснаха от ареста... Осъдиха условно крадец Условни присъди получиха... Двама пострадаха в катастрофа Условна присъда получи крадец... Хванаха крадец Седемгодишно румънче бере душа... Спипаха трима с минимално... 33-годишен моторист от Добрич... 80-годишна пострада пресичайки... Пиян шофьор загуби контрол и се... Двама в нетрезво състояние и... Заловиха жена взела 135 лв. от... Изловиха двама с канабис и... Отново пияни зад волана в Добрич Трима пострадали и един...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.