Пратиха зад решетките балчиклия заради опит за убийство

Размер на шрифта: a | a | a 18:29 01 ноември 2017
Автор: ДТ
Ефективна присъда от 5 години и 8 месеца затвор постанови Окръжният съд в Добрич за 39-годишния Илиян Н. от Балчик. Мъжът от добруджанския морски град беше признат за виновен в това, че на 13 февруари миналата година, около 22.30 часа пред  минимаркет в Балчик, чрез използване на нож е направил опит да умъртви свой съгражданин, като деянието е останало недовършено по независещи от извършителя причини. Съдът определи първоначален строг режим за изтърпяване на наказанието. Илиян Н. беше осъден да заплати и 25 000 лв. обезщетение на пострадалия за нанесените му с деянието неимуществени вреди, както и направените по делото разноски в размер на 3105 лева и 1000 лева държавна такса върху размера на уважения граждански иск.
Делото беше гледано в процедура на съкратено съдебно следствие,  след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства. Пред съда той заяви, че иска да се извини на пострадалия, съжалява за стореното и ако може да върне времето назад не би постъпил по този начин. 
Според обвинителния акт на посочената дата подсъдимият бил в игрална зала в Балчик и около 22.30 излязъл да пуши. По това време към него се приближили двама младежи и единият му поискал цигара. Подсъдимият отговорил:„Чакай да видя имам ли!“, но вместо цигара извадил от чантичката, която носел нож с калъф. Уплашени двамата побегнали, но подсъдимият настигнал единия от тях и успял да му нанесе две порезни рани. Нараненият младеж и неговият приятел продължили да бягат и викайки за помощ стигнали до магазин за хранителни стоки. Виковете им били чути от семейство балчиклии, като съпругът излязъл, за да разбере какво се е случило и тогава видял подсъдимия, който държал в ръката си нож. Последвала размяна на реплики и сблъсък между двамата, при който подсъдимият нанесъл общо 6 прободни и порезни рани в тялото на пострадалия мъж. Потърпевшият успял да се измъкне с помощта на своята съпруга, която взела стояща наблизо дървена маса, използвала я като щит и двамата се скрили в магазина. 
По време на съдебното заседание представителят на прокуратурата изтъкна, че пострадалият е оцелял благодарение на намесата на съпругата му и поради навременната и висококвалифицирана лекарска помощ, оказана му в добричката болница, където бил приет по спешност още същата нощ. Обвинението поиска за извършеното деяние подсъдимият да получи окончателно наказание от 6 години и 8 месеца. 
Защитата настоя за по-леко наказание - 4 години „лишаване от свобода“. Адвокатът заяви, че при извършване на нападението над пострадалия, подсъдимият е бил афектиран от случилото се пред игралната зала, тъй като бил убеден, че двамата младежи, които му поискали цигара, всъщност са имали намерение да го ограбят. При постановяване на присъдата съдебният състав отчете чистото съдебно минало на подсъдимия, липсата на други водени срещу него наказателни производства, както и факта, че той работи и полага грижи за болния си баща и малолетното си дете. 
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Варна.  


реклама
реклама
реклама
Съдът остави в ареста... Отново пияни и дрогирани... Спипаха наркодилъри Младеж пострада в катастрофа с... Пратиха банков служител зад... Условна присъда и пробация... Добричлия е с комоцио след... Задържаха млада жена заради... Осъдиха условно производител... Крадец с богато досие се... В Добричко хванаха нарко група... В Балчик заловиха непълнолетни... Бизнесмен от Варна загина при... Осъдени в Холандия наши... Пуснаха от ареста... Осъдиха условно крадец Условни присъди получиха... Двама пострадаха в катастрофа Условна присъда получи крадец... Хванаха крадец Седемгодишно румънче бере душа... Спипаха трима с минимално... 33-годишен моторист от Добрич... 80-годишна пострада пресичайки... Пиян шофьор загуби контрол и се... Двама в нетрезво състояние и... Заловиха жена взела 135 лв. от... Изловиха двама с канабис и... Отново пияни зад волана в Добрич Трима пострадали и един...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.