Пет превозни средства и 35 кубика дърва задържаха горските от СИДП

Размер на шрифта: a | a | a 17:14 09 август 2016
Автор: ДТ
3 моторни превозни средства, 2 каруци и общо 35 куб. м дърва за огрев са задържали през изминалата седмица служители на горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие. Близо 500 проверки са извършили горските стражари от началото на август досега. Инспектирани са 180 обекта за добив на дървесина, 207 превозни средства и 110 физически лица. 
Съставени са 16 акта за административни нарушения и 11 констативни протокола по Закона за горите. Всички случаи са предадени на съответните Регионални дирекции по горите. 
Общо 28 кубика дърва за огрев са задържани при проверки на територията на Държавно горско стопанство „Варна”. 25 кубика от това количество са вследствие на незаконен дърводобив в района на с. Ботево. На извършителите са съставени актове за сеч. Те били разкрити, преди да натоварят дървата в три камиона. 
Служители на ДГС „Варна” са задържали и миниван, пренасящ 1,5 куб. м дърва от гората в „Аспарухово”. Със същото количество дърва за огрев била конфискувана и каруца в горските територии край Белослав. 
Акт е наложен и на собственика на бус, задържан от служители на ДГС „Търговище” да пренася 1,5 куб. м дърва. При проверки горските стражари от ДГС „Преслав” пък се натъкнали на лекотоварен автомобил  с 3 куб. м дърва за огрев, а служители на ДГС „Омуртаг” задържали каруца с 0,5 куб. м дърва.  През миналата седмица на територията на ДЛС „Тервел” са задържани 2 куб. м дърва.
Общо 19 мобилни контролни екипа функционират към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните горски територии в 4 области – Варна, Добрич, Търговище и Шумен. При непрекъснат режим на работа тези звена са ангажирани с опазването на 325 963 хектара гори, а по график, който се изготвя ежемесечно, разменят обхвата на контролната си дейност. Мобилните екипи проверяват транспортните средства с дървесина, като следят тя да бъде маркирана и да съответства на данните, записани в превозния билет. ДТ
реклама
реклама
реклама
Осъдиха условно бившия... Откриха и изправиха пред съда... Уличен в кражба и грабеж влиза... Условни присъди получиха пиян... Осъдиха условно “муле” на... Убиец остава в ареста Осъден за изнасилване... Съдът остави в ареста... Отново пияни и дрогирани... Спипаха наркодилъри Младеж пострада в катастрофа с... Пратиха банков служител зад... Условна присъда и пробация... Добричлия е с комоцио след... Задържаха млада жена заради... Осъдиха условно производител... Крадец с богато досие се... В Добричко хванаха нарко група... В Балчик заловиха непълнолетни... Бизнесмен от Варна загина при... Осъдени в Холандия наши... Пуснаха от ареста... Осъдиха условно крадец Условни присъди получиха... Двама пострадаха в катастрофа Условна присъда получи крадец... Хванаха крадец Седемгодишно румънче бере душа... Спипаха трима с минимално... 33-годишен моторист от Добрич...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.