Заради неявяване на адвокати

Отложиха делото за кражба на водопроводни тръби за над 77 милиона лева

Размер на шрифта: a | a | a 17:42 19 март 2017
Автор: ДТ
В две поредни заседания Окръжен съд - Добрич не можа да даде ход на делото по обвинение за мащабна кражба на тръби от водонапорен тръбопровод, изграден през 80-те години за водоснабдяване на Добрич от терасите на река Дунав. Причината за отлагане на делото стана  неявяване на двамата упълномощени защитници на единия от подсъдимите. Съдът намери, че всеки от неявилите се адвокати не е представил доказателства, че отсъства по уважителни причини и им наложи глоби в размер на по 750 лева. Съдебният състав прецени, че неявяването на двамата защитници бави разглеждането на делото и приключването му в разумен срок. По тази причина бе разпоредено за следващото заседание - на 27 април, да се назначи резервен защитник на подсъдимия, независимо че той вече има двама упълномощени адвокати. 
Като извършители на крупната кражба на водопроводни тръби пред съда са изправени трима души. Основен извършител според държавното обвинение е  бизнесменът от Силистра Радко Ганчев. На Стефан Кънчев и Красимир Ц. от София са повдигнати обвинения като помагачи. Тримата са изправени на подсъдимата скамейка за кражба на тръби с обща дължина 30 км., собственост на ВиК Добрич, на стойност над 77 милиона лева. Според обвинението изкопаването и демонтирането на тръбите е извършено на територията на областите Добрич и Силистра в периода от ноември 2011 до март 2012 година, при условията на продължавано престъпление. В обвинителния акт се посочва, че тримата подсъдими в съучастие помежду си, чрез посредственото извършителство на други 4 души, чрез използване на технически и моторни превозни средства, откраднали тръбите, които не били под постоянен надзор. Според обвинителния акт обектът на посегателството е уникално за страната и стратегическо за района на Южна Добруджа съоръжение. Обвинението посочва, че след демонтирането, тръбите са били предадени за скрап на фирмата на съпругата на Радко Ганчев.
Делото по обвинение за кражбата на тръби от водонапорния тръбопровод започна в началото на 2015 година. По него е приет за съвместно разглеждане граждански иск от ВиК - Добрич,  разпитани са над 95 свидетели и са изслушани 8 вещи лица. Съдебното следствие продължава с изслушване на записи, събрани като доказателства чрез специални разузнавателни средства. Досега  аудиозаписи са слушани в 6 съдебни заседания. 
За кражба в особено големи размери законът предвижда от 10 до 20 години затвор. ДТ

реклама
реклама
реклама
Осъдиха условно бившия... Откриха и изправиха пред съда... Уличен в кражба и грабеж влиза... Условни присъди получиха пиян... Осъдиха условно “муле” на... Убиец остава в ареста Осъден за изнасилване... Съдът остави в ареста... Отново пияни и дрогирани... Спипаха наркодилъри Младеж пострада в катастрофа с... Пратиха банков служител зад... Условна присъда и пробация... Добричлия е с комоцио след... Задържаха млада жена заради... Осъдиха условно производител... Крадец с богато досие се... В Добричко хванаха нарко група... В Балчик заловиха непълнолетни... Бизнесмен от Варна загина при... Осъдени в Холандия наши... Пуснаха от ареста... Осъдиха условно крадец Условни присъди получиха... Двама пострадаха в катастрофа Условна присъда получи крадец... Хванаха крадец Седемгодишно румънче бере душа... Спипаха трима с минимално... 33-годишен моторист от Добрич...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.