Изслушаха бивш областен управител и държавни служители, обвинени в злоупотреби

Динчер Хаджиев, Пламен Ганев и Костадин Костадинов не признаха вината си

Размер на шрифта: a | a | a 17:35 27 март 2018
Автор: ДТ
С изслушване на тримата подсъдими продължи наказателно дело в Окръжен съд - Добрич срещу бившия областен управител на Добрич Динчер Хаджиев, заемал поста от 2005 до 2008 година, бившият директор на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в Областна управа Пламен Ганев и Костадин Костадинов - началник отдел „Създаване и поддържане на кадастър” в Службата по кадастър в Добрич. Срещу тримата са повдигнати обвинения за престъпления по служба с цел облага. Обвинението твърди, че нарушенията са извършени при сделки с недвижими имоти, които са довели до неправомерно придобиване на имущество от държавата и от Специализираната болница за рехабилитация "Тузлата"ЕООД, от което са настъпили значителни имуществени вреди за държавата и за дружеството. 
Бившият областен управител  е подведен под отговорност за 6 сделки със земя, която е била част от капитала на специализираната болница за рехабилитация "Тузлата" в Балчик. Окръжна прокуратура твърди, че Хаджиев е превишил властта и правата си като е извършил действия от компетентността на СБР„Тузлата”, от което са настъпили значителни вредни последици за лечебното заведение и случаят е особено тежък. Според обвинението бившият областен управител е действал в съучастие с Пламен Ганев, който е съгласувал процедурата по изготвяне на договорите. Твърди се, че двамата, заедно с третия подсъдим по делото, са нарушили служебните си задължения и при продажбата на един имот в Добрич и един в Шабла. От бившия областен управител се търси отговорност за още една сделка, при която е продаден държавен апартамент в Добрич. Според обвинителния акт деянията са извършени в периода от края на 2006г. до началото на 2008г. при условията на продължавано престъпление. 
И тримата подсъдими не се признаха за виновни по повдигнатите им обвинения.
В обясненията си пред съда Динчер Хаджиев подчерта, че изпълнявайки задълженията си на областен управител е бил подпомаган и е разчитал на помощта на тясно специализирана в различни области администрация. Той изрази убеждението си, че е работил с опитни професионалисти, които няма за какво да упрекне. „Ако са допуснати грешки, едва ли това е било с пряк умисъл. 
Аз мога да кажа за себе си, че съм абсолютно невинен по всички тези обвинения“, заяви Хаджиев. 
И Пламен Ганев определи като неоснователни всички повдигнати срещу него обвинения. „Не виждам моята вина и моя умисъл къде е по всяка точка от обвинителния акт. Работил съм по правила – най-вече по Закона за държавна собственост и по Правилника за прилагането му. Не сме нарушили и вътрешните правила на Областна администрация“, каза той.
Подсъдимия Костадин Костадинов също заяви, че не приема обвиненията, повдигнати срещу него.
Делото ще продължи на 31 май и 1 юни т.г., когато ще бъдат изслушани пледоариите на защитата и на обвинението.


реклама
реклама
реклама
Осъдиха условно бившия... Откриха и изправиха пред съда... Уличен в кражба и грабеж влиза... Условни присъди получиха пиян... Осъдиха условно “муле” на... Убиец остава в ареста Осъден за изнасилване... Съдът остави в ареста... Отново пияни и дрогирани... Спипаха наркодилъри Младеж пострада в катастрофа с... Пратиха банков служител зад... Условна присъда и пробация... Добричлия е с комоцио след... Задържаха млада жена заради... Осъдиха условно производител... Крадец с богато досие се... В Добричко хванаха нарко група... В Балчик заловиха непълнолетни... Бизнесмен от Варна загина при... Осъдени в Холандия наши... Пуснаха от ареста... Осъдиха условно крадец Условни присъди получиха... Двама пострадаха в катастрофа Условна присъда получи крадец... Хванаха крадец Седемгодишно румънче бере душа... Спипаха трима с минимално... 33-годишен моторист от Добрич...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.