Изправят крадци на пчелни кошери пред съда

Размер на шрифта: a | a | a 18:01 14 февруари 2018
Автор: ДТ
Районната прокуратура в Генерал Тошево е внесла обвинителен акт срещу четирима мъже заради извършена от тях кражба на 88 кошера заедно с пчелните семейства от земеделски стопанин. Откраднатото имущество е на стойност 20 273 лв. Деянието е извършено при условията на продължавано престъпление и след предварителен сговор между подсъдимите. 31-годишният Ивайло И. и Васил Г. /на 29 години/ са действали при условията на опасен рецидив. За Данаил П. /37 г./ престъплението е извършено при условията на повторност. Четвъртият съучастник в престъпното деяние  и инициатор на кражбите – 33-годишният Здравко Д., също е осъждан. 
На 18 март 2014 г. вечерта четиримата подсъдими отишли с три автомобила в имота на земеделския производител в генералтошевското село Калина. Там се намирал пчелин с 230 пчелни кошера. Целта била да откраднат кошерите, които впоследствие да продадат. След като разбили катинара, апашите влезли с двата микробуса в двора и натоварили общо 56 кошера.
Здравко Д. познавал човек от Варна, на когото щели да ги продадат заедно с пчелните семейства срещу 100 лева на кошер. На купувача било обяснено, че  кошерите се продават, тъй като дядото на един от подсъдимите починал и нямало кой да се грижи за тях. По уговорка с купувача кошерите трябвало да бъдат доставени до силистренското село Главан. Там подсъдимите разтоварили откраднатото, а купувачът им платил 5600 лева. Мъжете се върнали обратно в село Калина и натоварили още 32 кошера. При повторното отиване към село Главан след полунощ джипът на подсъдимия Данаил П. бил засечен от полицейски пост, от който успял да избяга с висока скорост. Малко по-късно полицейските служители забелязали два микробуса, които не спрели на подадения от тях сигнал. След преследване, в което микробусът, управляван от Ивайло И. засякъл пътя на полицейската кола и едва не я ударил, подсъдимият изгубил контрол и се спрял в пътната канавка.  Ивайло и Здравко успели да избягат през нивите. При проверка полицейските служители установили, че в микробуса има 32 кошера. По регистрационните табели на кошерите бил открит собственикът на пчелина и установено, че те са откраднати.
Разследването по досъдебното производство било спирано веднъж, след като  Васил Г. успява да се укрие след изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в парична гаранция. С писмо от март 2016 г. на Дирекцията за международно оперативно издирване прокуратурата била уведомена, че Васел Г. е осъден в Страсбург за измами с кредитни карти и изтърпява присъда във френски затвор. След изтърпяването й с Европейска заповед за арест Васил е предаден на българските съдебни власти на 30 ноември 2016 г. и разследването е възобновено. 
Предстои делото срещу четиримата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Генерал Тошево.

реклама
реклама
реклама
Съдът остави в ареста... Отново пияни и дрогирани... Спипаха наркодилъри Младеж пострада в катастрофа с... Пратиха банков служител зад... Условна присъда и пробация... Добричлия е с комоцио след... Задържаха млада жена заради... Осъдиха условно производител... Крадец с богато досие се... В Добричко хванаха нарко група... В Балчик заловиха непълнолетни... Бизнесмен от Варна загина при... Осъдени в Холандия наши... Пуснаха от ареста... Осъдиха условно крадец Условни присъди получиха... Двама пострадаха в катастрофа Условна присъда получи крадец... Хванаха крадец Седемгодишно румънче бере душа... Спипаха трима с минимално... 33-годишен моторист от Добрич... 80-годишна пострада пресичайки... Пиян шофьор загуби контрол и се... Двама в нетрезво състояние и... Заловиха жена взела 135 лв. от... Изловиха двама с канабис и... Отново пияни зад волана в Добрич Трима пострадали и един...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.